USD 41.40 41.80
  • USD 41.40 41.80
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Луцьк стає містом, комфортним для велосипедистів. ФОТО

3 Жовтня 2013 16:24
У Луцьку встановлюють велосипедні стоянки у рамках проекту «Велосипед: корисно, швидко та зручно», який реалізують за сприяння благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк».

Сьогодні одну з 17 велостоянок, які запланували встановити до кінця тижня, обладнали поблизу головного корпусу Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. До кінця тижня планують встановити ще 15 поблизу корпусів одинадцяти навчальних закладів Луцька.



Юлія Поліщук (на фото знизу), керівник проекту «Велосипед: корисно, швидко та зручно», розповіла, що ідея виникла під час навчання у школі лідерів. Задум з’явився не випадково, адже велосипед – традиційний транспорт для європейських студентів і набуває популярності в Україні, а також у Волинській області зокрема. Це підтвердило і опитування, яке охоплювало 5000 респондентів. Більшість студентів (за словами Юлії – понад 60%) підтвердили необхідність у встановленні велостоянок.

«У підготовці і реалізації проекту ми співпрацювали з Асоціацією розвитку туризму Волині. Значно допоміг голова організації Юрій Моклиця. Велостоянки будуть встановлені біля 11 навчальних закладів міста Луцька. Всі вони виготовлені і доставлені до місць, де мають бути встановлені. Студенти звикають. Якщо для Європи – це стандартна практика, то в області, де ми також продовжуємо реалізовувати проект, велостоянки є новинкою. Дякуючи «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», проект реалізували у Луцьку. Я знаю, що благодійний фонд робить чимало для благоустрою міста, має чимало програм для студентів. Ігор Петрович Палиця – один із небагатьох небайдужих людей, які розвивають наше місто», - розповіла Юлія Поліщук.

Велостоянку, встановлену поблизу навчально-лабораторного корпусу СНУ, що на вулиці Потапова, 9, студенти активно використовують уже сьогодні.


Довідково: У світі використовується понад мільярд велосипедів. Такий вид транспорту є досить розповсюдженим і популярним у Європі. За матеріалами вільної енциклопедії «Вікіпедія» у Данії пересічний мешканець проїжджає за рік на велосипеді 893 кілометри. Далі йде Голландія (853 км). У Бельгії і Німеччині пересічний мешканець проїжджає за рік на велосипеді близько 300 кілометрів.
Раєм для велосипедистів вважають Амстердам, його називають велосипедною столицею Європи. Місто має спеціальні доріжки і світлофори, пандуси і безліч велопрокатів, а велосипеди ремонтують просто на вулиці. Велостоянки всюди: біля кафе і ресторанів, магазинів, супермаркетів і просто уздовж доріг. Fietsflat — трьохповерхова велостоянка біля Центрального вокзалу в Амстердамі - найбільша стоянка велосипедів у Європі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК УЖИВАЮТЬСЯ ЛУЦЬК ТА РОВЕРИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Користувач Показати IP 3 Жовтня 2013 16:49
В проекті потрібно також передбачити стоянку для велеосипедів біля басейну по вул. Грушевського, було б дуже зручно як для дітей так і для дорослих відвідувачів
Отто Показати IP 3 Жовтня 2013 17:26
Ідея хороша, але для чого такі великі відстані між стояками? Це з розрахунку на квадроцикл?
Корінний лучанин Показати IP 3 Жовтня 2013 17:32
Для студентів, які без машин, буде зручно. Буде зручно і для злодіїв. Велосипеди теж дуже добре крадуть, якщо без нагляду і далеко від господаря.
Читач Показати IP 3 Жовтня 2013 18:37
Нема слів. Чи не знають - зима скоро, які велосипеди, лижі готовити порібно.
Читачу до Читач Показати IP 4 Жовтня 2013 11:10
А після зими весни по-вашому, не буде? Чи вони до весни і літа кудись зникнуть? Хороший проект, так тримати!
Viktor Показати IP 3 Жовтня 2013 18:44
Ігор молодець. Самий класний чел серед тих хто може це зробити без проблем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus