USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Лікарі дали шанс бездітним родинам Волині

26 Жовтня 2011 11:00
Безпліддя – це одна з найсерйозніших проблем, яка може виникнути у сім’ї, адже без малят родина ніколи не стане повноцінною та справжньою. Звичайно, дитину можна всиновити, проте будь-які майбутні батьки мріють про свою рідну кровинку. На сьогодні у Волинській області працює Центр Репродуктивної Медицини Боголюби .

Впродовж багатьох років відділення гінекології обласної клінічної лікарні в селі Боголюби тримає позитивну репутацію лікування безпліддя. Медики цього закладу завжди старалися йти в ногу з часом. Наразі, після того як з’явився доступ до сучасних технологій, нового обладнання, робота лікарів стала ще результативнішою.

28 квітня 2011 року на орендованій площі в обласній лікарні поруч із гінекологічним відділенням відкрили Центр Репродуктивної Медицини Боголюби, який дає надію бездітним сімейним парам. Він з’явився завдяки завідувачу гінекологічного відділення обласної клінічної лікарні, Заслуженому лікареві України Валентину Петровському. У нього за плечима – понад 30 років успішного лікування безпліддя.

У Центрі всі методи і підходи до діагностики відповідають європейським стандартам, забезпечено найновітнішим високотехнологічним діагностичним інструментальним і лабораторним обладнанням відомих світових брендів, за допомогою якого можна точно встановити гінекологічний та урологічний діагноз.

Головний лікар Центру Репродуктивної Медицини Тетяна Петровська розповіла: «У нас надається перевага лапароскопічним (малоінвазивним) хірургічним втручанням. Період перебування на стаціонарі – 2-3 дні після складних операцій, мінімальна медикаментозна терапія в післяопераційний період, адже немає потреби у тривалому знеболенні та інфузіях. Під час лапароскопічних операцій застосовується оптика (камери) надвисокої роздільної здатності, ультразвуковий скальпель (холодна безкровна різка тканин),біологічна зварка тканин(без ниток і коагуляційного наркозу), марцелятор (сучасний подрібнювач і відсмоктувач тканин). Гістероскопія дозволяє діагностувати стан слизової матки, видалення поліпів та субмукозних фіброматозних вузлів. Лазерна терапія ерозій шийки матки ефективно лікує та сприяє швидкому відновленню слизової шийки матки. В Центрі працюють лікарі з великою клінічною практикою ,які постійно обмінюються досвідом та інформацією з колегами провідних центрів України, Ізраїлю, Польщі та низки європейських країн».

Лікар зазначила: «За півроку існування, ми можемо пишатись максимально досягнутими результатами. Станом на 25 жовтня 2011 року у відділенні є понад двадцять вагітних жінок,одна з них успішно виношує трійню, двоє –двійню, всі інші виношують по одній дитинці… Трапляється по-різному. Наприклад, приходить пара з надією завагітніти , вік жінки – за 35 років із супутніми патологіями, які заважають вагітніти. Трапляється, що і в чоловіка – старший вік, і спермограма має недостатньо хороші показники. Також є пари, які ми беремо на програму, які мріють про батьківство. Ми не маємо морального права їм відмовити, але всім парам говоримо відверто – у вас є високі чи малі шанси завагітніти, стараємось бути чесними від початку до кінця. Іноді результат перевищує і наші сподівання, навіть там де є досить тяжкі випадки з складним безпліддям. Нещодавно у нас було 2 випадки: пари, які мали дуже низькі шанси,завагітніли. Вони навіть частково образилися, що ми їм прогнозували настільки низькі шанси».

Одна з пацієнток, яка протягом довгого часу не могла завагітніти, розповіла про результати, які отримала, звернувшись до лікарів цієї медичної установи: «За 10 років у шлюбі ми з чоловіком мріяли про дітей. Видимих причин щодо безпліддя нашого подружжя лікарі не знаходили . Почувши про Центр Боголюби, який відкрився на Волині, ми наважилися на штучне запліднення. Було страшно, але ми разом подолали цей бар’єр. Зараз я на п’ятому місяці, ми чекаємо хлопчика, а нашому щастю немає меж. Бездітним сімейним парам бажаю хотіти і вірити, а основне підтримувати один одного».

Про персонал клініки співрозмовниця зауважила: «Це взагалі окрема розмова. Вже 5 місяців я стою на обліку в клініці, сюди мені навіть іноді хочеться прийти просто так. Привітний персонал, який здається кожного пацієнта знає поіменно,з чуйністю і розумінням відноситься до людей. Іноді я навіть відчуваю,що прийшла не в лікарню,а до давніх хороших знайомих».

Людмила ДИШКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
123 Показати IP 26 Жовтня 2011 13:30
А скільки лікування у Ваших хвалебних Боголюбах коштує??? Хтось озвучив!!! Мені робили операцію цього літа в Боголюбах( не в гінекологічному відділенні)так кожен крок плати:перед операцією список №2тобі в руки і тільки обов'язково в аптеці на першому поверсі ПФ "Астрон"все купувати.Тільки вже після операції коли можеш сам ходити і поцікавитися цінами на ліки в інших аптеках то вони в порівнянні з цінами в ПФ "Астрон" на 15грн.дешевші по кожному виду. В додаток до списку №2 плюс госп.товари на 200грн.А на наркоз всі препарати сам нарколог купує і все коштує 320-360грн.(може зараз вже і 400грн.) А післяопераційний період...... ще плюс 600 грн.!!!!! І як же наша безкоштовна медицина!!! А як же наші благодійні внески, які сам платиш по заяві яку зобов'язаний нібито від свого імені написати на стандартному бланку!!!!!
до 123 Показати IP 26 Жовтня 2011 14:17
Так не зрозуміло, Вам там допомогли, чи тільки "викачали" гроші?
123 до до 123 Показати IP 26 Жовтня 2011 17:22
Допомогли,дякую дуже, але за мої кошти..
N Показати IP 27 Жовтня 2011 09:52
від 4000 американських паперів! В Боголюбах в Києві - від 10000 $
Лучанка Показати IP 27 Жовтня 2011 18:39
Такі ціни і в інших лікарнях. А не тільки в Боголюбах. У Центрі Репродуктивної Медицини у Боголюбах, на пациентів дивляться як на живі гроші а не як на людину. І ніякої гарантії.
111 до Лучанка Показати IP 27 Жовтня 2011 19:35
Не правда!Знайома була на штучному заплідненні в Боголюбах, точно знаю, що платила 22500 за спробу.
Ми також там були до 111 Показати IP 18 Травня 2015 21:18
22500 за спробу який дрібязок? це скільки середніх зарплат по Луцьку?
111 Показати IP 1 Листопада 2011 18:40
І завагітняла!!!!!!
Марія Показати IP 17 Листопада 2011 16:28
А скільки буде коштувати перевірка у Центрі Репродуктивної Медицини у Боголюбах
журналіст Показати IP 4 Березня 2012 16:48
Варто все ж таки пам'ятати,що лікар не Господь Бог, і не завжди зможе допомогти! а стосовно грошей...де ви зараз бачили в нашій країні якісну і безкоштовну допомогу??!!за все потрібно платити...
Софія Показати IP 27 Травня 2012 10:08
А ви взагалі бачили в Луцьку хоч одну лікарню, де б вас лікували безкоштовно???? Як на мене, питання в іншому - щоб за ті гроші, які ти платиш тобі надавали якісні послуги. На своєму власному досвіді переконалась у цьому. Колись звернулась за допомогою у гінекологічне відділення Луцької міської лікарні, то завдяки "лікуванню" одного з лікарів мало не втратила дитину. І тільки завдяки лікарю з гінекології в Боголюбах моєму синові сьогодні майже 2 роки. І грошей з мене ніхто не тягнув. І матір двічі успішно прооперували в цій лікарні. І це не хвалебна ода лікарям це власний досвід у лікуванні.
Валя Показати IP 19 Лютого 2013 19:51
Хотілось би побільше взнати чи є позитивні результати хто рахується кращим лікарем
Валя Показати IP 19 Лютого 2013 20:01
хотілось би взнати більш позитивних результатів чи негативних
Юлія Показати IP 17 Жовтня 2013 16:53
Я б теж хотіла б побільше дізнаптись про гінекологів,до кого краще звернутись?Порадьте будь-ласка хто з цим стикався....
Ната Показати IP 19 Лютого 2014 11:23
на материнстві поставлено хрест..після всїх спроб і лікування треба іти на штучне.. а де взяти ті 28тисяч гривен тільки щоб спробувати? до лікарів претензій немає...не завжди бажання співпадає з можливостями
Ето Я. Показати IP 23 Травня 2014 14:24
Можете звернутись до Щепко Євгенії Володимирівної,дуже гарний спеціаліст,і відношення там дуже гарне,саме зараз я прохожу підготовку до Ш/З.
янеробот до Ето Я. Показати IP 22 Грудня 2019 16:29
І коли вже ту хамку Щепко виженуть????
Людина Показати IP 23 Жовтня 2014 22:58
З бажанням завагітніти пройшла дуууже тернисту дорогу довжиною у 8 років. Моє враження від Боголюбів - конвеєр ,даруйте, "м'яса" на якому заробляють великі гроші. Дівчаточка, моя вам порада: не калічте до решти здоров'я, не плачте під кабінетами лікарів, не вийте дома в подушку. На сьогодні я щаслива мама двох всиновлених малят. Я трачу гроші на них , а не на петровських.Удачки!
ксенія Показати IP 25 Грудня 2014 22:17
то скільки на сьогоднішній дьнь там коштує еко? хто знає підскажіть будь ласка...! а відносно всиновлення ,то незавжди двоє на це згідні це дуже складне питання.... в нас нічого невиходить уже довгих-тяжких 8 років.,вже й незнаю що робити,де саме є той вихід з цього замкнутого кола...........
ларочка! волинь!!!!! Показати IP 13 Січня 2015 17:29
головне не втрачати надії!!!!!!!!!!!!
Римма Показати IP 12 Серпня 2015 21:15
Коли обираєте, де проходити огляд потрібно звертати увагу на те,що приватна і державні лікарні відрізняються(абсолютно у всьому)....Лежала у Боголюбах 5днів (пройшла лапороскопію та гістероскопію,якби не Лікар Петровський (у іншій "лікарні" сказали робити чистку), то взагалі ніколи не могла б завагітніти.......Та й персонал відноситься набагато краще ніж у звичайних лікарнях
танік Показати IP 21 Березня 2016 17:22
проходила обстеження в клініці, відношення:як до ходячого гаманця( за ті ж процедури в обласній подруга заплатила 870грн. а я в Боголюбах 3240!!!!! назначають купу аналізів які непотрібні, по суті, аби витягти чимбільше коштів. а в результаті все-одно поїхала в обласну (біля вокзалу) де мені і допомогли
АННА до танік Показати IP 10 Жовтня 2016 15:26
Согласна. Первинный прием 150грн,70 осмотр. Мазки взяли, на следующий день пришла 100грн ,за одну минуту внимания, за что? Либо первый раз не берите, либа осматривайте без консультации.
Куся Показати IP 11 Квітня 2016 01:57
Не пам'ятаю призвіще лікаря, чоловік, але як би не Боголюбські лікарі, 7 років назад, які до операції по УЗД ( зробленим в іншому платному закладі) матки бачили 3 шт пухлин , а під час опереції виявилось решето, вони самостійно прийняли рішення вирізати повністю матку, і залишили трубу. Якби не вони, то моя 6місячна доця могла б і не побачити - вже бабусю. Велике їм ДЯКУЮ ЗА МАМУ!!!
марія Показати IP 29 Серпня 2016 08:36
записуватися потрібно на прийом до гінеколога чи можна приєджати без запісі.
Ірма Показати IP 10 Жовтня 2016 15:27
нет денег, нет любви.
ОЛЬГА Показати IP 10 Листопада 2017 22:11
ДОБРОГО ДНЯ ВСІМ. ЧИТАЮ І НЕМОЖУ ЗРОЗУМІТИ ЛЮДЕЙ. ЧИ НА ПЕРШОМУ ПЛАНІ У ВАС ЗДОРОВЯЧИ ГРОШІ. ПО ВСЬОМУ СВІТУ ЛІКУВАННЯ ЗАРАЗ ПЛАТНЕ Я БУЛА НА ОПЕРАЦІЇ В РОССІЇ ТАКОЖ ЗАПЛАТИЛА ОФІГЕННІ ГРОШІ. І НЕПАРУ ЛУЦЬКИХ ЗАРПЛАТ А ПІТЕРСКИХ. ТАК МЕНІ ПЕРЕД ТИМ ПОПРАВИЛИ ЗДОРОВЯ В ВОЛОДИМИР- ВОЛИНСЬКІЙ ЛІКАРНІ . ГІНЕКОЛОГІЯ. ПРОФЕСОР БУВ В ШОЧІ КОЛИ МЕНЕ ОПЕРУВАВ 3 5 ГОДИНИ . ТАК ЩО ЛІПШЕ ЗАПЛАТИТИ ГРОШІ ЗА ЯКІСНЕ ЛІКУВАННЯ ЧИМ ПЛАТИТИ ЗА ЩО НЕБУДЬ . НАПРИКЛАД ЗА ТЕ ЩО ВОНА ЛІКАР.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus