USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Лауреати іменних премій отримають по 800 гривень

27 Серпня 2008 10:56
Визначили основних претендентів на присудження іменних премій у галузі  літератури, культури та мистецтва 2008 року. Виплату премій 2008 року у сумі  5600 гривень здійснить управління культури і туризму облдержадміністрації. Про це повідомляють 27 серпня «Волинські Новини».
 За інформацією офіційного сайту Волинської обласної державної адміністрації, відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Миколи Романюка від 21 серпня 20008 року №295 «Про присудження обласних іменних премій в галузі літератури, культури і мистецтва 2008 року» обласні іменні премії дістануться:
1.У номінації імені Агатантела Кримського -  Корсаку Івану Феодосійовичу, письменникові, за велику державотворчу роботу, спрямовану на розвиток української державності та духовності українського суспільства, художньо-історичні книги «Гетьманич Орлик» та «Імена твої, Україно», створені в останні роки.
2.У номінації імені Йова Кондзелевича – Кирилкову Валентину Феодосійовичу, педагогові, художникові, за вагомий особистий внесок у розбудову мистецького життя Луцька, виховання молодої творчої еліти краю, популяризацію мистецтва та створення упродовж 2002 - 2008 років об’ємного циклу робіт «Волинь. Весняні враження»; та Пузняк Оксані Михайлівні, майстрові народного мистецтва, за вагомий особистий внесок у збереження та розвиток традицій української народної вишивки.
3. У іномінації імені Миколи Куделі –  Хомичу Петру Микитовичу, директорові  Маневицького  краєзнавчого музею, за багаторічну плідну самовіддану працю,  вагомий особистий внесок у розвиток краєзнавства, музейної- і пам’яткоохоронної справи та велику культурно-просвітницьку діяльність, здійснення видавничого проекту «Маневиччина крізь віки: науково-краєзнавчий нарис» (2005 рік).
4. У номінації імені Ігоря Стравінського –  Коменді Ользі Іванівні, музикознавцеві, за значний внесок у популяризацію, сучасної української музики, організацію та активну участь у проведенні міжнародних науково-практичних конференцій в рамках музичного фестивалю «Стравінський і Україна».
5. У номінації імені Степана Кривенького - народному аматорському фольклорному ансамблю «Родинне перевесло» Будинку культури села Веселе Луцького району, за вагомий внесок у збереження, відродження та активну пропаганду волинського фольклору.
6. У номінації імені Олександра Цинкаловського - Грабарчук Наталії Назарівні, краєзнавцеві, дослідниці роду Цинкаловських, за багатолітню пошукову науково-дослідницьку роботу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus