USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.20 10.44

Кабмін пропонує дозволити передислокацію військових частин без погодження з урядом та Президентом

15 Травня 2024 20:40
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити передислокацію військових частин без погодження з урядом та Президентом під час дії воєнного стану.

Про це йдеться у законопроєкті № 11257, передають Українські Новини.

Передбачається доповнити статтю 6 закону «Про Збройні Сили України» новим абзацом, згідно з яким під час дії воєнного стану передислокація військових частин, а також військових навчальних закладів, установ та організацій Збройних Сил до рівня з’єднання здійснюється за рішенням Генерального штабу ЗСУ за погодженням з Міністерством оборони.

Згідно з чинним законодавством, під час дії воєнного стану і мирного часу передислокація військових частин, а також військових навчальних закладів, установ та організацій ЗСУ до рівня з’єднання здійснюється за рішенням Міноборони за погодженням з Кабміном, а з’єднань – за рішенням Президента.

Нагадаємо, у жовтні 2023 року Рада дозволила командирам військових частин списувати майно вартістю до 1,7 млн гривень за спрощеною процедурою під час дії воєнного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus