USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Єпископ Михаїл побував на престольному празнику в одному з храмів Ковеля

13 Листопада 2008 10:57

Єпископ Луцький і Волинський Михаїл відвідав парафію Великомученика Димитрія Солунського в Ковелі. Про це 13 листопада повідомляють «Волинські Новини».

Як інформує сайт Волинської єпархії УПЦ КП, владиці співслужили настоятель міського деканату протоієрей Анатолій Александрук, районний декан протоієрей Іван Бонис, турійський декан протоієрей Микола Даньківий та інші священнослужителі (усього близько тридцяти).
Парафіянам – а їх на престольний празник прийшло з півтисячі, у тому числі міський голова Сергій Кошарук, перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Місяць – преосвященний виголосив проповідь на тему важливості причастя.
За ревну працю на Божій ниві Його преосвященство нагородив депутатів міської ради Ярослава Шевчука орденом Святого Володимира ІІІ ступеня, Сергія Товкача – орденом Архістратига Михаїла, кореспондента обласної газети «Волинь нова» Ярослава Гаврилюка – благословенною грамотою.
Це вже не перший візит волинського архіпастиря до цього Божого дому. І щоразу ковельський собор Димитрія Солунського постає ще більш ошатним. Так, нещодавно в цьому новому храмі споруджено паперть, упорядковано подвір’я.
Це зроблено особистим коштом генерального директора ТВО «Квант-ефір» Івана Омелянюка. Він лише цього року пожертвував на храм близько 230 тисяч гривень, а всього – до півмільйона.
До речі, цього дня ще чотирнадцять Димитрівських громад нашої єпархії відзначили престольний празник. Зокрема, у селі Древені на Іваничівщині, де святкове Богослужіння відправили декан протоієрей Ярослав Мельничук, настоятель парафії священик Віталій Савін та інше духовенство деканату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 13 Листопада 2008 11:40
Перейменуйте Волинські Новини в Вісник Парафії
Анонім Показати IP 13 Листопада 2008 12:05
Незнаю, як вам, але мені, панове, такі інформації не заважають. Релігійні конфесії мають право на існування та на свою діяльність і на висвітлення цієї діяльності. А на Волині - люди вірюючі. Якщо вам не цікаво - не читайте!!!!!!!!!!! Моя особиста думка. це ж "Волинські Новини", а що на Волині місця для церкви немає?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus