USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.65 41.95
  • PLN 10.62 10.85

Як військові волинські села рятували. ФОТО

18 Березня 2013 14:30
Населення відрізаних від цивілізації населених пунктів Волині із вдячністю зустрічали військових, які чистили дороги у Володимир-Волинському та Іваничівському районах, - повідомили у регіональному медіа-центрі МО України.

Як вже повідомлялося раніше, у боротьбі із наслідками снігового «шторму», який прокотився західними областями України, мешканцям Волинської області допомагають військовослужбовці 51-ї окремої механізованої бригади 13 армійського корпусу.

Розчистили, зокрема, автодороги Володимир-Волинський - Нововолинськ. Так, військовослужбовці активно працювали над розблокуванням автомобільного затору біля населеного пункту Суходоли, що неподалік Нововолинська. Там, використовуючи важку інженерну техніку, військовослужбовці звільнили зі снігового полону біля сотні автомобілів із понад двомастами пасажирами, які стали заручниками стихії.

Загалом екіпажі розчистили понад 17 кілометрів автодороги. Із затору військовослужбовці відбуксирували автобус ЛАЗ з 40 пасажирами, серед яких були й діти. Згодом, пасажири автобусу отримали тимчасовий прилисток на території військової частини.

Офіцери та солдати бригади не припиняли рятувальної діяльності й упродовж вихідних.

Відтак, екіпаж артилерійського тягача БАТ-2 на чолі з командиром групи інженерного забезпечення бригади майором Олегом Побережнюком та механіком-водієм солдатом військової служби за контрактом Вадимом Веремчуком ледь встигли повернутися до розташування бригади після розчищення доріг Володимир-Волинського району та надання допомоги по евакуації машин, що опинилися в сніговій пастці, як до командування частини з проханням про допомогу звернулося керівництво Іваничівського району області.

Ситуація була дійсно критичною: більше десятка населених пунктів цього району були повністю відрізані від сполучення зі світом. Перемети на дорогах сягали більше одного метра висоти. Жоден цивільний транспорт не міг пробитися у ці села. Допомогти місцевим мешканцям могла тільки важка військова техніка.

Екіпаж майора Олега Побережнюка після нетривалого перепочинку знову відправився у «бій» зі стихією.

Результат дій військовослужбовців вражає: вони розчистили понад 115 кілометрів доріг. Відновили автомобільне сполучення із селами Бужанка, Самоволя, Жашковичі, Клопочин, Топилище, Мишів, Древині, Соснина, Менчичі, Грибовиця. У кожному селі, де працював екіпаж, військовослужбовців зі словами вдячності та подяки зустрічали місцеві мешканці. А голова Іваничівської Районної ради Людмила Лазаренко зустрілася з героями, щоб особисто подякувати військовим за оперативне реагування на кризову ситуацію.

«Розгул стихії був настільки масштабний, що без вчасної допомоги військових ми самостійно не змогли б упоратись. Все населення району щиро дякує командуванню Володимир-Волинської бригади та екіпажу БАТа, що не залишили людей сам на сам з бідою»– розповіла Лазаренко.

Лише у неділю військовослужбовці та доручена їм важка військова техніка повернулися до військової частини.

«Наші військовослужбовці – справжні герої, – говорить заступник командира військової частини з виховної роботи підполковник Іван Підопригора. – Вони не лише ефективно використали потужну техніку у майже бойових умовах. Але й довели, що народ завжди може розраховувати на допомогу своєї армії.»













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
не для друку, колега Показати IP 18 Березня 2013 15:02
на фото не людмила лазаренко, як у тексті, а лідія томашевська голова райдержадміністрації. маєте змогу - виправте, буде жінці образливо)))
Іваничі Показати IP 18 Березня 2013 15:43
"....голова Іваничівської Районної ради Людмила Лазаренко"? а від коли Лазаренко стала знову головою районної ради?!
Іваничі Показати IP 18 Березня 2013 15:52
І взагалі-то на фото голова райдержадміністрації Лідія Томашевська
:-) Показати IP 18 Березня 2013 22:38
Краще фото з роботи техніки поставте ніж показушні... В роботі набагато гарніше і наглядніше буде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus