USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Як на Волині «вирощують» яловичину за 70 мільйонів. ФОТО

12 Жовтня 2012 14:48
На Ратнівщині вирощують так звані м'ясні породи худоби, які даватимуть високоякісну яловичину. Нині російський бізнесмен інвестував у підприємство, яке цим займається, приблизно 70 мільйонів гривень.

Про це йшлося 12 жовтня під час аграрного семінару в Ратнівському районі.

Зі слів керівник господарства «Ратнівський аграрій» Валентина Чернецького, найбільше надії у них на худобу породи поліська м'ясна, яку завезли з Житомирської та Львівської областей. «Перше стадо завезли в травні місяці, друге - у червні», - повідомив фахівець.

Окрім цього, у господарстві вирощують ще три види корів, але поліська м'ясна, як стверджує Чернецький, дає найкращі результати приросту.

«Вона трошки вибаглива до кормів: їй треба багато корму. Вона любить швидко переходити на свіже пасовище», - додав він.

Тварин випасають за допомогою електропастуха, бо вони більш дикі, ніж інші породи, і потребують додаткових засобів утримання в зоні пасовиська.

А от для людей-пастухів забезпечують так звані кемпінги, щоб вони комфортно себе почували під час роботи. «Щодо оплати праці, то доглядачі отримують 1,5 тисячі гривень. Значна частина людей працює по трудових договорах. Всього ж на підприємстві працює 209 осіб», - зауважив Чернецький.

Наразі підприємство орендує приблизно 10 тисяч гектарів угідь. За словами керівника «Ратнівського аграрія», селянам за оренду заплатили мільйон гривень, сільським бюджетам - 106 тисяч гривень. «До Пенсійного фонду єдиний соціальний внесок склав 1,2 мільйона гривень», - відзначив він.

До кінця року на підприємстві хочуть збільшити поголів'я до тисячі тварин. «Нині ж більш як 600. На жаль, не вдалося завезти з Німеччини, але в планах придбання тварин в Польщі», - каже Чернецький.

Доки ж тварин на м'ясо на підприємстві не здають: лише створюють маточне стадо, а бичків з його приплоду здаватимуть.

Заступник голови ОДА Віталій Карпюк, окрім слів задоволення побаченим, мовив, що в Києві кілограм яловичини коштує 93-100 гривень. Тому, на його думку, якщо є попит, то треба створювати пропозицію. «Нам треба виходити на ці ринки і виробляти більше яловичини», - зауважив посадовець.

До речі, ще одну цікавинку щодо «Ратнівського аграрія» розповів голова ОДА Борис Клімчук. За його словами, товариство заснував російський бізнесмен Андрій Панніков, який інвестував у нього приблизно 70 мільйонів гривень.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чеширский Кот Показати IP 12 Жовтня 2012 15:33
Опять "потемкинские деревни". Ящички для соли новенькие, таблички только что напечатанные, только прицеп-кемпинг старый и обшарпаный.
Лучанка Показати IP 13 Жовтня 2012 16:52
Не розумiю, чому тут радiти.Все м,ясо цей так званий iнвестор все одно вивезе в Росiю.А чиновникам аби статистика показала,що на Волинi прирiст поголiв,я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus