USD 41.12 41.60
  • USD 41.12 41.60
  • EUR 41.15 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Доля п’ятдесяти луцьких родин – під контролем губернатора Волині

18 Вересня 2008 10:49
До голови облдержадміністрації Миколи Романюка 17 вересня прийшли люди, які мешкають у гуртожитку, що розташований на вулиці Володимирській, 101 (село Великий Омеляник, вулиця Володимирська 2Б). Підприємство, на балансі якого перебуває згадана споруда, намагається залишити їх без житла, – повідомляють «Волинські Новини».  
Приміщення перебуває на балансі ПП «ПМК-19», і нещодавно люди, які там проживають, отримали повістки до суду з приводу виселення без надання іншої житлової площі. Фактично, керівництво «ПМК-19» намагається вигнати 50 сімей на вулицю. За словами людей, генеральний директор підприємства має на меті з приміщення гуртожитку зробити елітне житло.
Як повідомляє голови облдержадміністрації , на спеціальній нараді за участі представників обох конфліктуючих сторін, прокуратури, правоохоронних органів, БТІ, Луцької міської ради, Луцької РДА та райради, Заборольської сільської ради шукали шляхи вирішення критичної ситуації.
За словами жителів гуртожитку, у 1982 році зводили будівлю одразу 6 організацій за власні кошти. На підставі рішень профкомів кімнати та відповідно, прописку за адресою вулиця Володимирська, 101, отримували люди, які там працювали. У 2005 році створено приватне підприємство «КМП-19», яке, разом з іншим майном, отримало на баланс і приміщення гуртожитку.  Керівництво в особі генерального директора Петра Гордійчука гарантувало жильцям, що ніхто ущемляти їх право на проживання не буде.
Однак, як стверджують мешканці, «нещодавно адресу гуртожитку змінили із вулиці Володимирської, 101, що у Луцьку, на вулицю Володимирську, 2Б, що у селі Великий Омеляник Луцького району, у зв’язку з тим, що земля, де зведено будівлю, належить до Заборольської сільської ради.  Крім того, усі отримали повістки до суду з приводу розгляду справи щодо законності їх проживання у гуртожитку». Уся документація, яка могла б підтвердити право людей на вищезгадане житло, за їх словами, «знищена керівництвом підприємства,  тому в суді вони фактично нічого не доведуть, тим більше, двояке трактування адреси будівлі буде  теж не на їх користь».
Представник керівництва ПП «ПМК-19» намагалася запевнити людей, що усе чиниться на законних підставах. За його словами, наразі у гуртожитку незаконно проживає 23 сім’ї. «Вони не пред’явили жодного документа, який би підтверджував право проживання, тому ми вирішили звернутися до суду, аби той вирішив законність отримання житла. Всі сім’ї, – на його думку, –  однакові і доводити своє право мають у суді».
Поряд із цим ще чимало питань потребують свого вирішення. Зокрема, ще не завершилась перевірка прокуратури, яка з’ясовує, чи дотримано усіх правових норм при передачі гуртожитку на баланс «ПМК-19». Як було сказано вище, будівля зводилася за кошти 6 організацій, і якщо хоча б одна з них не передала офіційно свою частку на користь «ПМК-19», то сам процес передачі є незаконним. За словами представників прокуратури, на з’ясування цих моментів потрібно ще принаймні два тижні.
Начальник обласного відділу міграційної та реєстраційної роботи Іван Бондар наголосив, що усі мешканці зареєстровані  у Луцьку, а зробити це без відповідних рішень профкомів чи ордерів неможливо. Начальник комунального підприємства  «Волинське обласне бюро технічної інвентаризації» Олег Дмитрук повідомив присутнім, що, згідно з наявною у них документацією, ПП «ПМК-19» не є фактичним власником гуртожитку і лише утримує його на балансі. Заборольський сільський голова Микола Горчинський запевнив, що якщо буде потрібно, то сільська рада готова передати землю під гуртожитком до міста Луцька,  аби уникнути плутанини із адресами. Заслухавши усі сторони, голова облдержадміністрації  Микола Романюк зауважив, що, перш за все, варто дочекатися результатів перевірки, яку нині здійснює прокуратура. Поряд з цим, за словами губернатора, «сьогоднішня наша зустріч, можливо, буде сигналом, аби відкликати позови керівництва до суду з приводу виселення мешканців гуртожитку». Голова облдержадміністрації гарантував, що питання він візьме під особистий контроль. «Я зроблю все для того, щоб ви спокійно жили. Всі, хто мають право жити у будинку, будуть там жити. Я не дозволю виселити вас на вулицю», – запевнив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus