USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Депутат міськради Волині не винуватець, а постраждалий у бійці?ВІДЕО

18 Листопада 2013 11:55
Історія про депутата, якого звинуватили у хуліганстві після вечірки у нічному клубі «Донбас» в Нововолинську облетіла місто декілька місяців тому. Напередодні засідання сесії міської ради в Інтернеті навіть з’явилося відео цієї сутички, де стверджували, що п’яний народний обранець від партії «Батьківщина» побив людину. Леонід Климович публічно заявив, що і досі вважає, ніби затримував правопорушника і вдарив його тільки по руках, - інформує ПроНовік.
Про нові деталі у розслідуванні нічних діянь нововолинського депутата стало відомо нещодавно. Виявляється, справа навіть дійшла до суду, але її круто завернули назад, щоб доопрацювати.

Після нічної сутички у «Донбасі» молодий підприємець Володимир Драник звернувся до обласної прокуратури із заявою про вчинення проти нього хуліганських дій Леонідом Климовичем. Місцеві правоохоронці відкрили кримінальне провадження у цій справі. Дослідили усе ретельно і… закрили.
Хоча у постанові про закриття кримінального провадження старший лейтенант міліції А.А. Литвин і зазначає, ніби «встановив, що 18.08.2013 року близько 3 години 30 хвилин Климович Леонід Юрійович, перебуваючи на території нічного клубу «Донбас», що у місті Нововолинську умисно наніс тілесні ушкодження громадянину Дранику Володимиру Сергійовичу».
ШАРПАНИНА ДОЛОНЕЮ ПО ОБЛИЧЧЮ
Цікавим є ще один факт. Якщо під час засідання сесії міської ради депутат Климович стверджував, що бив водія авто по руках, щоб забрати ключі, то у свідченнях міліції він каже, ніби неодноразово «наніс декілька ударів долонею руки в обличчя».

Проте згідно з висновком нововолинських правоохоронців «Климович Л.Ю. не вчиняв будь-яких хуліганських дій». Тому кримінальне провадження, звісно, закрили «у зв’язку із встановленою відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення». Копію направили прокурору.



Такого висновку Володимир Драник не очікував. Він досі вважає себе постраждалою стороною, а ота невинна «шарпанина», як називає сутичку депутат Климович, завдала молодому підприємцю чимало клопоту. Тим паче, Драник скаржився на хуліганство, а міліція чомусь затято шукала ознаки побиття, попередньо встановивши, що побої Володимир не знімав.
В СУДІ СПРАВІ КЛИМОВИЧА НЕ РАДІ?
Шукати правди юнак вирішив у міському суді, куди подав відповідне звернення. Проте засідання так і не відбулося.
«Я був закордоном, а коли повернувся в Україну, то дізнався, що судового засідання не буде. Ніби-то прокуратура оскаржила постанову міліції про закриття кримінального провадження чи відновила його… Словом, справа затяглася», - розповідає Володимир.
Щоб пришвидшити процес і заохотити правоохоронців остаточно розібратися зі скандальним конфліктом, Володимир Драник подав нову заяву у міський відділ внутрішніх справ. Цього разу підприємець особисто зазначив, що кримінальне правопорушення, вчинене проти нього, стосується частини першої статті 126 Кримінального Кодексу України. Там йдеться про побої і мордування, а саме: «умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень, - карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року».
До слова, уже невдовзі під час чергової сесії міської ради очільник нововолинської міліції Олег Степанюк має повідомити депутатів про результати у справі їхнього колеги Леоніда Климовича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
толян Показати IP 19 Листопада 2013 16:12
мажорам із "Батьківщини" - море по коліна!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus