USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Чиновники розрекламували поліську медицину. ФОТО

18 Травня 2012 12:31
Відтепер пройти процедуру гемодіалізу особам, які їдуть до України через «Ягодин» або ж планують відпочити на Шацьких озерах, стало набагато легше. У Любомльській районні лікарні майже 4 місяці працює відповідне відділення. А в Шацькій районній лікарні хизуються новим рентген-апаратом, який економить і час, і гроші.
Про це йшлося 17 травня під час відвідин волинськими журналістами Шацької та Любомльської районних лікарень.
Завідувач екстреного відділення Любомльської ЦРЛ Наталія Ліщук розповіла, що в районі проведено реорганізацію «швидкої допомоги». Усі карети обладнали GPS-навігаторами, що дозволяє диспетчеру знати, де перебуває автомобіль.
Як розказала Ліщук, наразі «швидка допомога» майже до всіх віддалених сіл району доїжджає за 20 хвилин.



Також фахівець продемонструвала оновлене відділення гемодіалізу. «Воно працює майже 4 місяці», - повідомила медик. Обладнання, яке, зі слів Ліщук, обійшлося у приблизно 4 мільйони гривень, передала одна з міських лікарень Луцька.


Для обладнання, яке проводить очистку води, виділено окрему кімнату.


«Не буває такого дня, аби хтось не лежав у відділенні. Тільки неділя вихідний», - розповіла Ліщук. До слова, лікування для людей у відділенні – безкоштовне.


Згодом голова Любомльської РДА Олександр Дзядук розказав, що усі, хто їде через пункт пропуску «Ягодин» та на відпочинок до Шацьких озер і потребує регулярного проходження процедури гемодіалізу, зможе зробити це в лікарні.

У Шацьку керівник місцевої РДА Володимир Найда повідав, що минулоріч, витративши приблизно 6 мільйонів гривень, вдалося добудувати приміщення поліклініки.

«Нині тривають роботи по зведенню лікарні на 40 ліжок. Її плануємо відкрити в кінці червня… на лікарню витратили 7,8 мільйона», - каже чиновник.


Заступник генерального директора територіального медичного об’єднання Шацького та Любомльського районів Світлана Крецу провела для охочих екскурсію будівлею медзакладу.

Так фахівець похизувалася новим апаратом в рентген-кабінеті.

Лікар-рентгенолог Семен Горун задоволений новим обладнанням, яке отримав на початку року. Каже, що освоїв його за два дні.

«Легше працювати та й витрати зменшилися», - констатував фахівець.


У медичному закладі теж готуються до Євро-2012. Для прикладу, персонал вивчає англійську мову «на розмовному рівні», а таблички з назвами кабінетів про дубльовані цією мовою.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
волинянин Показати IP 18 Травня 2012 12:48
Шановні журналісти! "Даю наводку", новомодню лікарню в Шацьку вам показали. А ви повезіть начальство на периферію....та покажіть...приміром Рожищенську районку....де в поліклніці не працює ліфт,парадокс, однак кабінет травматолога на 3 поверсі і на милицях, з переломами хворих або несуть на собі,або скачуть на милицях по сходах. Допотопний рентген-апарат, поставлений за царя Гороха, робить знімки через один...холод гуляє по коридорах...а про новомодній ремонт думають тільки в адміністративному корпусі
Лучанка Показати IP 18 Травня 2012 14:41
Чому? Молодці, зрозуміло, що потрібно всі лікарні перероблювати, в Луцьку такої за красою нема державної,та й приватні не ідеальні далеко..., а тут державна!Аби дійсно безкоштовна була! Молодці, що кабінети не тільки укр. мовою мають,а й англ.-це правельне рішення! Приклад треба брати і шукати інвестиції владі у дану сферу, бо біда в нас в лікарнях тих,біда!!!
Хай буде Показати IP 18 Травня 2012 14:50
Порівняно з тією, що була раніше, це як арифмометр і iPad!
123 Показати IP 19 Травня 2012 09:42
Це напевно хтось з влади потребує гемодіалізу (після святкувань) на озерах, то собі і зробили. Невже у Шацькому та Любомльському районах так багато таких хворих?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus