USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.20 10.44

«Червона рута» шукатиме таланти на Волині

1 Листопада 2012 13:24
Волинський обласний відбірковий конкурс «Червона рута-2013»відбудеться 3 листопада у Луцьку.

Про це повідомляють організатори.

ХІІІ Всеукраїнський фестиваль сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», який протягом діяльності сформував українську національну музичну масову культуру і є основним постачальником нових імен для української естради відбудеться у 2012-2013 роках.

Фестиваль складається з двох етапів – відбіркового та фінального. У 2012 році з 31 березня по 9 грудня всією Україною пройдуть 27 відбіркових конкурсів. Тож, волинський обласний відбірковий конкурс «Червона рута-2013»відбудеться 3 листопада у Палаці культури Луцька.

Реєстрація учасників розпочнеться о 9:00, початок прослуховування – о 10:00. Переможці отримають право виступати у фіналі «Червоної рути» в 2013 році у Києві та гідно представляти свій регіон на всеукраїнському рівні, ‒ зазначають організатори.

Окрім того, у межах конкурсу відбудеться практичний семінар з українського автентичного фольклору за участі провідних фольклористів України.

Співорганізаторами відбіркового конкурсу є управління культури і туризму Волинської облдержадміністрації, Обласний науково-методичний центр культури. Конкурс проходить за інформаційної підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту, освіти і науки Волинської ОДА.

Варто зауважити, що, на відміну від інших, «Червона рута» залишається єдиним некомерційним фестивалем, який цілеспрямовано підтримує саме українських виконавців, а не зарубіжних зірок. Участь у конкурсі для виконавців є безплатною, а вхід для глядачів ‒ вільним, що робить захід доступним для всіх охочих.

Загальна кількість учасників 27 відбіркових конкурсів становитиме близько 3000 гуртів і солістів – це понад 5000 осіб з усіх областей України та АР Крим. Будуть представлені більшість районних центрів та сіл. Спеціально для участі у конкурсах буде створено і виконано близько 6 тисяч нових пісень українською мовою.

Так, відбіркові конкурси проводяться за музичними жанрами: поп-, сучасна танцювальна, рок-, акустична, інша музика та український автентичний фольклор, який буде представлений у таких напрямках: сольний та гуртовий спів (виконання українських народних пісень в автентичній давній манері співу), виконання українських народних обрядових дійств (показ календарних обрядів, звичаїв молодіжних зібрань і дозвілля), сольна та гуртова інструментальна музика, кобзарсько-лірницьке виконавство (гра на традиційних інструментах в автентичній давній манері народної гри і музикування). Виконавцями фольклору є молодь і діти віком від 6 років, а не старші люди. До того ж, вони виступатимуть насамперед із молодіжним і дитячим репертуаром.

Разом із професіоналізмом, критеріями відбору у жанрах поп-, рок-, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українською національною визначеністю музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконуваного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості, ‒ кажуть організатори.

Як стверджують представники конкурсу, фактично фестиваль робить з початківців зірок. Майже 90% відомих, популярних в Україні та за її межами вітчизняних виконавців, відкриті «Червоною рутою». Серед них ‒ Руслана, Олександр Пономарьов, Ані Лорак, Сестри Тельнюк, Марія Бурмака, Віктор Павлік, Катя Чіллі, Альоша, гурти «ВВ», «Брати Гадюкіни», «Сестра Віка», «Скрябін», «Тартак», «Піккардійська терція», «Плач Єремії», «Танок на майдані Конго», «Мертвий півень», «Кому вниз», «Брати Блюзу», «Гайдамаки» та інші.
За довідками і задля подання заявок можна звертатися в Обласний науково-методичний центр культури, який розташований за адресою:місто Луцьк, вулиця Горького, 3. Телефон: (0332) 77-10-39; електронна адреса для отримання форм заявок: [email protected]
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus