USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Чернецький не розуміє, як торгує «Освіта», але «за» книги українською

26 Листопада 2012 15:41
Бюджетна комісія Луцької міськради підтримала проект рішення про надання пільг з оренди приміщення для книгарні «Освіта», що на проспекті Волі, 8. Про це стало відомо під час засідання комісії з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 26 листопада.

Як пояснив начальник відділу управління майном міської комунальної власності Тарас Яковлєв, мова про те, що договір оренди за 1 гривню на рік для книгарні «Освіта» закінчується, тож депутати мають вирішити продовжити його чи ні.

Посадовець повідомив, якби книгарня платила за користування приміщенням як усі інші підприємці, то їй це обійшлося б у 6 тисяч гривень на місяць. Однак магазин нібито не має таких прибутків, аби оплачувати в повному обсязі оренду приміщення. «Є один мінус: лучани мало читають, тому в них немає прибутків. Вони там на нуль виходять. Так комунальні послуги, зарплата працівникам», - зауважив Яковлєв.

Голова комісії Олег Чернецький заявив, що не розуміє, як може бути так, що підприємство працює, але не має прибутків. Він припустив, якби дозвіл торгувати у цьому приміщенні отримав якийсь підприємець, то його бізнес розвивався б значно краще ніж у підприємства «Освіта».

На що член комісії Юрій Корольчук зауважив: «Ну да, продавали б порнографію...», а депутат Сергій Григоренко закликав: «Давайте не будемо вимірювати українську книгу 30 срібняками? Давайте, хоч тут на місцевому рівні, де «Свобода» і «Батьківщина», підтримаємо книговидавництво».

Аргументи колег, схоже, мали результат, адже Олег Чернецький заявив: «Я як економіст підтримую тільки напрямок – українська книжка, бо економічно це невигідно» і закликав колег проголосувати.

Отож, члени бюджетної комісії проект рішення погодили, тим самим, рекомендували ухвалити його депутатам міськради під час чергової сесії міськради, що заплановане на 28 листопада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
КАТЯ Показати IP 26 Листопада 2012 15:49
коли б освіта як Чернецький золотом торгувала то б і виторг мала кращий:)
Ekonomist Показати IP 26 Листопада 2012 15:52
Хто це там економіст? Чернецький? Серед нас такого нема.
Вася Показати IP 26 Листопада 2012 15:59
Він взагалі щось розуміє? Коли він говорить, його точно ніхто не розуміє. Отаке чудо вибрали до голови бюджетного комітету. Він нас там уже усіх задовбав.
освіта Показати IP 26 Листопада 2012 16:02
всеодно не віриться, що у Освіти немає прибутку. книгарня розташована у центрі. і ціни за книги там луплять немалі до речі. якщо б продавати книги було неприбутково, то тоді ніхто їх би не продавав.
Знаюча до освіта Показати IP 26 Листопада 2012 19:39
Це взагалі на голову не налазить. Магазин - у центрі міста, ціни луплять, новинок практично нема, все старе. Та коли у ЦУМі торгували книгами, там завжди були новинки і ціни не вищі, ніж в Освіті. Як це - нема прибутку, а не закриваються і не розробляють бізнес-плану, аби вийти на прибуток. Книги при вмілому менеджменту - гарний товар, що підтверджує досвід "Руніки" на 40-му кварталі, де маса книг, зокрема й українських, ціни невисокі, вони торгують виїздною торгівлею, де можуть. Крутяться, як кажуть, і не збираються закриватися. І це "депресивний" 40 квартал...
Андрій Показати IP 26 Листопада 2012 17:03
Я думаю,що банально лобіюються бізнесові інтереси окремих депутатів чи посадових осіб міської ради.Ніхто аналізом стану речей "Освіти" не займався.
Квітка Показати IP 26 Листопада 2012 20:53
Якщо він вас задовбав,то нащо ви його там тримаєте,невже таким дурням там місце?
Лучанка Показати IP 26 Листопада 2012 22:32
Повністю згідно з попереднім коментарем. Ціни в даному магазині завищені, тому й дохід не дуже. Не один раз закуповувала підручники в школу та художню літературу в садочок. То в "освіті" не брала щодного разу із-за цінової політики. Моя думка, така ситуація комусь просто вигідна. А якщо вже й давати в оренду за гривню, то вимагати відповідні ціни. Або ж дати приватному підприємці , який по-перше, заплатить податки, а по- друге, принесе дохід в місцевий бюджет
Партия писхов Показати IP 27 Листопада 2012 12:13
.Чернецкий мудрый руководитель.зачем оскорблять человека...пусть ВАС туда выберут..синдром хохла....нужно искоренять...станете Губренатором Волынской Губерни....что?..будете на тролейбусе ездить и бабушек переводить через дорогу??? Свою ж....у посадите в Лексус и не будете знать сколько за школу заплатить вашему золотому чаду.Так что лапиты в зубы и работать работать работать...
ГГГГ Показати IP 29 Листопада 2012 20:17
2Партия писхов. Чернецький мудрий руководитель? ГГГГ не смішіть . і взагалі досить писати під дурними ніками типу "Партия писхов" пан Чернецький придумайте псевдонім який Вам краще підходить..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus