USD 40.80 41.18
  • USD 40.80 41.18
  • EUR 40.80 41.18
  • PLN 10.22 10.48

Бізнесу можуть заборонити перевозити автівки між областями: нардеп пояснив, як це працюватиме

16 Травня 2024 19:52
Кабмін найближчим часом має визначити, як працюватиме норма про встановлення на облік транспортних засобів для бізнесу. Це є одним із пунктів ухваленого напередодні законопроекту про мобілізацію.

«У тому документі що я бачив – на військовому обліку повинні стояти всі транспортні засоби бізнесу. Включаючи легкові. І тоді вийде, що Постановою з 18 травня заборонять юридичним особам переміщати транспортні засоби, які стоять на військовому обліку (а це всі, окрім мотоциклів) не тільки за кордон, але і за межі області реєстрації (крім суміжних областей). Ще раз – всім», – написав у своєму Telegram народний депутат Ярослав Железняк.

Він також додав, що рішення поки що не ухвалено і сам документ може змінитися. Однак, якщо його ухвалять у такому вигляді, він може вплинути на роботу бізнесу.

Читати ще: Ігнорування повістки: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК

«Служби доставки, перевізники, пошта повинні будуть працювати хіба шляхом перевантаження на межах областей. Імпорт чи експорт тільки на іноземному транспорті. Ще раз, поки рішення не прийнято – то напишу дипломатично, це ризик, що фактично це зупинить роботу майже дуже багатьох бізнесів в країні», – пояснив Железняк.
Напередодні стало відомо, що військовозобов’язані українці не зможуть оновити свої дані в ЦНАПах, оскільки центрам не надали доступу до необхідних систем.

Нагадаємо, новий закон про мобілізацію стане чинним 18 травня, згідно з ним військовозобов’язані віком від 18 до 60 років повинні оновити свої дані трьома способами: або у ТЦК, або в електронному кабінеті, або у ЦНАПі.

Читати ще: Вилучення автівок, покарання ухилянтів та повістки по-новому: що змінює закон про мобілізацію

За словами речника Міноборони Дмитра Лазуткіна, якщо людина протягом 5 днів після отримання повістки не оновить свої дані, їй відправляється вимога. Ще через 10 днів ТЦК має право звернутися до суду, який може обмежити право військовозобов’язаного на керування транспортним засобом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
юрист Показати IP 17 Травня 2024 08:18
Читайте уважніше і до кінця текст закону. Сюрпризи на цьому не закінчились. Законом передбачена заборона розпоряджатися автранспортом юридичних осіб, який стоїть на військовому обліку. Тобто ви його ні продати, ні здати в оренду не зможете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus