USD 41.20 41.38
  • USD 41.20 41.38
  • EUR 41.20 41.38
  • PLN 10.60 10.75

Зима буде вологішою, а літо – сухішим: Світовий банк оцінив можливі наслідки зміни клімату для України

10 Лютого 2022 07:40
До середини XXI століття під впливом різних чинників, зокрема й зміни клімату, знизиться врожайність основних сільськогосподарських культур України.

Такий прогноз УНІАН надали у Світовому банку.

«До середини століття внаслідок різних чинників, зокрема й зміни клімату, спостерігатиметься зниження врожайності основних сільськогосподарських культур України, в тому числі ячменю, кукурудзи та соняшника. Проте врожайність озимої пшениці на півночі та північному заході України до 2050 року може зрости на 20-40 відсотків у порівнянні з 2010 роком», – йдеться в повідомленні.

Також прогнозується, що значно скоротяться площі, придатні для вирощування ялини, бука, сосни та дуба – ключових порід деревини в Україні. Зі зміною клімату, ймовірно, зростатиме загроза лісових пожеж і значного поширення деяких видів комах.

Читати ще: Зміна клімату вдарить по п'яти областях України. Дослідження

«Температура може підвищитися на понад 4°C до кінця XXI століття, при цьому зима буде вологішою, а літо – сухішим, зі значними коливаннями в різних регіонах України. Прогнозується, що до кінця століття в південному степу буде різке щорічне збільшення кількості тропічних ночей і спекотних днів. Підвищення температури влітку може призвести до спеки та посилення посушливості на півдні та сході України. Прогнозується, що навіть з деякими заходами щодо пом’якшення клімату кількість морозних днів і ночей у південному регіоні зменшиться», – зазначають у Світовому банку.

Влітку міністерство попередило, що проблеми із посухою та зміною клімату гостро стоять не лише на півдні, а й у центральній Україні, тому країна потребує зрошення на понад 2 мільйонах гектарів сільськогосподарських земель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Лютого 2022 10:28
Садіть дерева,знищуйте старі автомобілі...а не вирубуєте і бляхи возите,все грошей вам мало,рятуйте планету,свій дім!!!!А то прийде час і як мухи будемо здихати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus