USD 41.15 41.57
  • USD 41.15 41.57
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.40 10.52

З’єднує клітку з острівцями: у Луцькому зоопарку представили 50-метровий перехід для лемурів. Фото

Сьогодні 21:44
У Луцькому зоопарку представили надземний і надводний перехід для лемурів. Його звіринцю подарувала група компаній Cloud Castle, профінансувавши повністю будівництво. Тепер трійця хвостатих мешканців зможе подорожувати територією аж до острівців на тамтешній водоймі.

Презентація переходу відбулася до 45-річчя заснування Луцького зоопарку. Загальна довжина конструкції становить близько 50 метрів, а вартість обійшлася в більш ніж 100 тисяч гривень.

Споруда складається з кількох елементів: металевого каркаса над землею, пішохідного мосту над водою та прозорого екрана між ними, аби лемури не звертали з маршруту додому.
За словами засновника Cloud Castle Андрія Соломіна, компанія підтримує зоопарк уже пів року. Розробка проєкту зі створення переходу була досить тривалою – три місяці. Для будівництва ретельно підбирали матеріали, продумували все так, щоб тварини були в безпеці, а конструкції відповідали інженерним нормам.

«Коли познайомилися з директоркою зоопарку, то вирішили зробити глобальний проєкт. У результаті з’явився перехід для лемурів від їхньої клітки на острівці. Аналоги такого, щоб тварини вільно виходили з кліток під відкритий простір, мені невідомі», – зазначив Андрій Соломін.

Як додав, про підтримку зоопарку компанія розмірковувала давно, а почали з опіки над вовками. Зараз їх забезпечують кормом.
«Ми з партнером Владиславом Двойніновим дуже любимо тварин. Коли раніше відвідували зоопарк, то спостерігали, що клітку для вовків варто гарно модернізувати. Хоча, як зʼясувалося, у них насправді чудове життя. Відтак ми прийшли допомагати вовкам, взявши над ними «шефство»: перераховуємо кошти на щомісячне придбання корму. Але захотілося зробити для зоопарку іще щось. Зрозуміли, що можемо більше», – резюмував керівник Cloud Castle.
«Мали два природні острови на нашій водоймі, тому не могли не долучити їх до розширення території тваринам. Коли місток тільки монтували, вже відвідувачі запитували, чи можна по ньому ходити. Відповідали їм: «Це для тварин», – поділилася директорка зоопарку Людмила Денисенко.
Очільниця установи розповіла: цьогоріч, на відміну від початку війни, звіринець не отримував допомоги з-за кордону, тому підтримка місцевого бізнесу стала дуже цінною.

«Ця допомога надихає модернізувати інші вольєри й робити щось цікаве для нашого зоопарку. Лемурам тепер буде класно жити. Коли їм запропонували цей перехід, то неохоче погодилися. Тварини загалом дуже обачні, тому все нове сприймають насторожено. Проте пізніше призвичаїлися і провели майже все літо в конструкції переходу. Як тільки доопрацюємо проєкт і випустимо тварин на острови, з’явиться нова цікава атракція під назвою «Лемури в природі», – зауважила Людмила Денисенко.
До весни тварин на острівці ще не запускатимуть, адже там заплановано роботи з очищення від заростей і обрізання дерев. Споглядати на таких собі «острівних лемурів» лучани та гості міста зможуть уже з наступного року.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus