USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Звинувачують у тероризмі та неонацизмі: уряд Малі заявив про розрив дипвідносин з Україною

Сьогодні 08:27
Республіка Малі оголосила, що розриває дипломатичні відносини з Україною через нібито підтримку Києвом дій повстанців-туарегів, які нещодавно розгромили колону малійських військових та російських найманців ПВК «Вагнера».

Про це повідомляє Українська правда.

Влада Малі вказує на те, що високопоставлений український чиновник визнав «причетність» Києва до знищення наприкінці липня повстанцями-туарегами представників малійської армії та загону російської ПВК «Вагнер».

Міністерство закордонних справ Сенегалу викликало посла України Юрія Пивоварова через допис на Facebook-сторінці посольства, у якому український дипломат нібито виказав підтримку повстанцям-туарегам у Малі.

Читати ще: У Малі повстанці розбили групу вагнерівців, серед вбитих – відомий пропагандист РФ. Відео 18+

У заяві наголошують, що малійський уряд з «глибоким подивом взяв до відома підривні висловлювання», якими представник ГУР Андрій Юсов «визнав причетність України» до нападу «озброєних терористичних груп», що призвело до загибелі представників армії Малі.

Зазначається також, що посол України у Сенегалі Юрій Пивоваров «відкрито і без найменших сумнівів продемонстрував підтримку своєю країною міжнародного тероризму, зокрема в Малі».

Читати ще: У Малі загинув відомий вагнерівець, який керував захопленням Соледара та Бахмута

У комюніке уряд Малі звинувачує Україну у підтримці «тероризму в Африці, зокрема, в Малі», порушенні суверенітету країни, в «агресії щодо Малі», «порушенні міжнародного права, включаючи Статут ООН» і оголошує про ухвалення низки рішень щодо:

розірвання, з негайним набранням чинності, дипломатичних відносин між Республікою Малі та Україною;

звернення до «компетентних судових органів у зв’язку з зауваженнями панів Андрія Юсова та Юрія Пивоварова, які є пропагуванням тероризму»;

вжиття необхідних заходів для недопущення будь-якої дестабілізації Малі з боку африканських держав, і зокрема з боку українських посольств, розташованих у субрегіоні;

офіційного сповіщення регіональних та міжнародних органів, а також держав, які підтримують Україну, про те, що «ця країна відкрито та публічно демонструє свою підтримку тероризму». Тому Малі розцінює дії України як підтримку міжнародного тероризму.

Читати ще: Повстанці Малі запропонували віддати полонених вагнерівців Україні

Нагадаємо, після військового перевороту у травні 2021 року в Малі править військова хунта, яка підтримує тісні зв’язки з Росією і звертається за послугами найманців із контрольованої російськими спецслужбами ПВК «Вагнера».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP Сьогодні 08:43
Цілком передбачуваний крок, який є черговим свідченням того, що зовнішню політику України творять випадкові люди з вулиці.
Лучанин до Анонім Показати IP Сьогодні 10:42
Таке враження, що то не дипломати, а ведучі з марафону новин, або тік-токери
українець Показати IP Сьогодні 09:19
Малі це хто, якесь плем'я?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus