USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

Звинувачують у розтраті 1,2 млн грн: ексдиректор Волинського військового лісгоспу – на лаві підсудних

1 Червня 2024 14:14
Вивели понад мільйон гривень із рахунків держпідприємства та постали перед судом. Таке обвинувачення висунули ще у 2021-му ексдиректору Волинського військового лісгоспу Романа Чуя, а також керівнику та бухгалтеру приватного підприємства «Ліспром-Захід-Сервіс». За даними слідства, лісгосп укладав акти виконаних робіт за фіктивні послуги.

Після трьох років судової тяганини справа добігає кінця, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Обвинувачені, працюючи в змові, виводили кошти під виглядом актів виконаних робіт за фіктивні послуги. До слова, гроші надходили на рахунок того ж таки «Ліспром-Захід-Сервіс».

«Їх звинувачують у тому, що в складі злочинної групи заволоділи коштами Військового лісгоспу на суму понад 1,2 мільйона гривень. Слідство з’ясувало, що з листопада 2019 до лютого 2020 року члени організованої групи на підставі фіктивних документів, які свідчили, що підприємство виконувало для військового лісгоспу роботи, вивели вказані кошти», – розповіла речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Читати ще: Оплачував фіктивні роботи: ексдиректора Волинського військового лісгоспу судять за розтрату 1,2 млн

Тягнеться справа вже третій рік. Складність полягала в тому, що потрібно було допитати пів сотні свідків. На минулому судовому засіданні допитували останнього.

Але не вдалося. Свідком виступила юристка, яка свідчень не надала. Каже: адвокатська таємниця. Зрештою, таку відповідь прийняли.

«Перед відповіддю на питання я хочу звернути увагу, що згідно зі статтею 65 Кримінально-процесуального кодексу України, не можуть бути допитаними як свідки захисники в кримінальному провадженні, у якому представляли інтереси», – зазначила свідок.

Наступного разу планують дебати та довгоочікуване рішення. Журналісти спостерігатимуть далі за ситуацією, щоб дізнатися, чи справді обвинувачені винні в інкримінованому, чи ні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus