USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Зволожувальний крем для обличчя: правила вибору*

18 Липня 2022 10:45
Головна функція зволожувального крему полягає в тому, щоб утримувати вологу всередині шкіри. Цієї мети можна досягнути завдяки спеціальним інгредієнтам, проте склад залежить від типу шкіри, для якого призначений косметичний засіб. Зволожувальний крем для обличчя може підходити суто для сухої, жирної або комбінованої шкіри.

Так, бренд Yves Rocher має в асортименті й розроблені з урахуванням типу, й універсальні засоби для зволоження. Про те, якими принципами послуговуватися під час вибору, поговоримо далі.

Вибір зволожувального крему залежно від типу шкіри


Бажано враховувати тип шкіри, коли вибираєте зволожувальні засоби. Основні правила такі:

- суха шкіра – епідерміс потребує насиченої текстури кремів, а в складі варто шукати гіалуронову кислоту, колаген, ретинол, вітамін C, пантенол, альфа-ліпоєву кислоту, олії та рослинні екстракти;

- комбінована шкіра – в пріоритеті креми із заспокійливими компонентами рослинного походження, гіалуронова та саліцилова кислоти, вітамін E тощо;

- жирна шкіра – особливо важливий некомедогенний склад, підійдуть формули на водній основі та безолійні засоби.

У деяких лінійках поєднується призначення одразу для двох типів, як-от для комбінованої та жирної або для сухої та комбінованої шкіри. Рекомендовано довіряти тільки перевіреним брендам косметики та підбирати її разом із косметологом. Ще один варіант – проконсультуватися з представником магазину косметики, аби визначитися з необхідним засобом.

Інші важливі критерії вибору


Окрім типу шкіри, варто враховувати й інші особливості. Так, виокремлюють денні та нічні креми. Перші актуальні для захисту від фотостаріння, а другі допомагають у процесі регенерації клітин.

Вікова категорія – також принциповий критерій, адже потреби шкіри у 20 та 40 років зовсім різні. Окрім цього, звертайте увагу на рівень чутливості епідермісу. Жоден компонент не має спричиняти таких реакцій, як свербіж, подразнення, висипання. Гіпоалергенний склад – запорука успішного користування доглядовим косметичним засобом.

Пам’ятайте, що зволожувальну функцію мають виконувати не лише креми, але й маски, пінки для вмивання, міцелярна вода тощо. Комплексний підхід із урахуванням індивідуальних властивостей шкіри допоможе швидко побачити бажаний результат і мати ідеальний вигляд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus