USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Зводять два будинки під ключ: як у Нововолинську будують житло для переселенців

Сьогодні 12:03
Сьогодні у Нововолинську народний депутат Ігор Гузь та міський голова Борис Карпус оглянули будівництво житла для ВПО.

Про це інформує БУГ.

Проєкт реалізують за грантові кошти Європейського Союзу, які надають через Північну Екологічну Фінансову Корпорацію (НЕФКО). Вартість будівництва складає 7,1 млн євро.

У рамках проєкту зведуть два будинки під ключ. Буде облаштовано укриття та спортивний комплекс, яким зможуть користуватися мешканці всього мікрорайону.

На будівельний майданчик приїхав нардеп Ігор Гузь, депутат облради Андрій Бокоч, міський голова Борис Карпус, депутатка Марина Єлева та начальник управління будівництва та інфраструктури Богдан Миронюк.

Вони поспілкувалися з працівниками фірми-підрядника. Будівництво відповідає всім останнім нормам. Буде облаштовано укриття, на яке з бюджету Нововолинської громади планують виділити 7 мільйонів гривень. Це була обовʼязкова умова грантодавців.

Читати ще: На Волині збудували ще один шелтер для переселенців

На місці будівництва розташовані джерела, тому перед тим, як розпочати роботи, довелося збудувати 16 колодязів, між ними проклали дренажну систему.

Житло надаватимуть переселенцям, які втратили своє, багатодітним сімʼям, тим, хто працює та проживає у Нововолинській громаді. Визначення пріоритетності надання житла визначатимуть за бальною системою. На чергу наразі зареєструвалися понад 270 осіб. Надане помешкання приватизації не підлягатиме.

Паралельно робітники працюють і на майбутньому стадіоні. Вирівняли поверхню, зробили щебеневу подушку, проводять будівельні роботи.

Читати ще: Капітально відремонтований гуртожиток для ВПО у Луцьку вже прийняв перших мешканців

Заплановано спорудження двох мультифункціональних майданчиків для різних видів спорту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікавий Показати IP Сьогодні 12:22
Термін здачі житла?
Вітьок Показати IP Сьогодні 13:16
А ЩО вони СЮДИ назавжди переїзжають?А ХТО ТАМ БУДЕ ОРГАНІЗОВУВАТИ ПІДПІЛЛЯ І СПРОТИВ ОКУПАНТАМ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus