USD 41.55 41.85
  • USD 41.55 41.85
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Звільнений заступник Шойгу отримав посаду в ПВК «Вагнер», – ЗМІ

5 Травня 2023 20:15
Знятий з посади заступник міністра оборони РФ Михайло Мізінцев став заступником командира в ПВК «Вагнера», стверджують російські «воєнкори».

Зокрема, «воєнкор» Олександр Симонов опублікував відео, на якому Мізінцев у військовій формі і з шевроном «Груз 200 мы вместе», який характерний для ПВК «Вагнера», як повідомляє УНІАН, займається «підготовкою підрозділу».

«У таборі підготовки з новим заступником командира ПВК «Вагнер» Михайлом Євгеновичем Мізінцевим займалися допідготовкою підрозділів», – написав Симонов.

Згодом «воєнкор» повідомив, що разом з Мізінцевим нібито відвідав позиції ПВК "Вагнер« в Бахмуті, де новий заступник командира «ознайомився з обстановкою на напрямку».

Додамо, 60-річний генерал-полковник Михайло Мізінцев – російський воєначальник, якого підозрюють у численних військових злочинах і який перебуває в санкційних списках ЄС, Великобританії, України, Швейцарії, Японії, Нової Зеландії за злочини проти України та Сирії, де він командував військами Росії і прославився килимовими бомбардуваннями.

З 2014 року він обіймав посаду директора національного центру управління обороною РФ, у вересні 2022-го став заступником міністра оборони Сергія Шойгу.

На початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну навесні 2022 року Мізинцев керував облогою Маріуполя на Донеччині. Він віддавав накази знищувати місто та вбивати мирне населення. Під його командуванням були завдано ударів по пологовому будинку і драмтеатру в Маріуполі, в підвалі якого від обстрілів ховалися люди. За терористичні методи ведення війни був призваний «маріупольським м’ясником».

27 квітня 2023 року з’явилася інформація про звільнення Мізінцева з посади заступника міністра оборони РФ з матеріально-технічного забезпечення.

Ні звільнення Мізинцева, ні його перехід в ПВК «Вагнер» офіційно не підтверджувалися Кремлем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вова Показати IP 6 Травня 2023 02:02
Цей чмоня на Бабулу Ігора похожий

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus