USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.74

ЗСУ зірвали російський план наступу на Сумщину: Сирський повідомив деталі

Сьогодні 08:44
Російські агресори планували почати наступ на Сумську область після того, як вторглися з півночі на Харківщину, але їхні плани були зруйновані операцією ЗСУ у Курській області.

Про це в інтерв’ю CNN заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передає ТСН.

Російські загарбники вторглися на північ Харківщини вдруге з початку повномасштабного вторгнення 10 травня 2024 року. Росіяни планували через кілька днів розпочати такий самий наступ на Сумщину, використовуючи як плацдарм Курський регіон.

Однак росіяни зазнали втрат на Харківщині і почали переходити в оборону на зайнятих позиціях.

Сирський розповів, що противнику не вистачало сил для наступу на Харківщині, тому туди почали перекидати війська, які готувались до вторгнення на Сумщину. Таким чином був зірваний наступ на Сумську область.

Читати ще: У Росії формують загони тер оборони для підтримки «звільнення» Курської області, – ISW

«Крім того, вони продовжували щодня обстрілювати наші населені пункти, через що ми зазнавали втрат, насамперед серед мирного населення. Так тривало до травня, а у травні відбулося суттєве посилення. Тоді вже було ясно, що ця затримка тимчасова», – сказав Сирський.

Він заявив, що цей напрямок завжди був для України загрозливим, тому ЗСУ шукали найслабше місце в обороні супротивника,

«Це знижувало загрозу наступу противника. Ми не давали йому діяти. Ми перенесли бойові дії на територію противника, щоб він міг відчувати те, що ми відчуваємо щодня», – сказав Сирський.

Він зазначив, що в результаті операції було створено безпекову зону на Курському напрямку. Крім того, ця операція допомогла значно збільшити обмінний фонд.

«Ми створили «обмінний фонд» для того, щоб звільнити наших військовослужбовців, які перебувають у полоні», – додав Головком.

Раніше повідомляли, що наступ ЗСУ на Курщину може втягнути росіян у затяжну війну і «знекровити».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus