USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

ЗСУ, ймовірно, вперше збили російський Су-34 з винищувача F-16, – ISW

Сьогодні 10:07
Російські ЗМІ 12 жовтня повідомили про втрату винищувача Су-34 разом з екіпажем, хоча офіційної інформації про це поки що не було.

Проте, як ідеться у звіті американського Інституту вивчення війни, Су-34 міг бути збитий українським F-16.

Зазначається, що один із відомих російських воєнкорів підтвердив загибель екіпажу Су-34, але заявив, що ця втрата не пов’язана з українською активністю. Водночас інші воєнкори припустили, що Су-34 міг розбитися внаслідок технічної несправності або людської помилки.

Однак російський Telegram-канал, який, як стверджується, ведуть офіцери ВДВ і працівники російського угруповання «Дніпро», стверджує, що до збиття Су-34 причетний український винищувач F-16.

«Телеграм-канал стверджує, що український винищувач F-16, імовірно, збив російського винищувача Су-34, коли Су-34 скидав глісадні бомби ФАБ з уніфікованими модулями планування і корекції (УМПК) на відстані близько 50 км від лінії фронту», – пишуть аналітики.

Водночас Telegram-канал звинуватив пов’язаних із Кремлем воєнкорів у брехні про катастрофу Су-34 і в тому, що вони заважають російським силам розробляти плани з протидії українській загрозі F-16.

«ISW не може незалежно підтвердити заяву Telegram-каналу, але якщо вона підтвердиться, то цей інцидент стане першим випадком збиття українцями російського пілотованого літака за допомогою західного винищувача F-16», – йдеться у звіті.

Як інформували, у серпні українські захисники знищили російський винищувач-бомбардувальник Су-34 на території Курської області.

11 вересня українські розвідники під час операції в акваторії Чорного моря збили російський бойовий літак Су-30СМ.

Загалом від початку війни, за даними Генштабу, Росія втратила вже 369 літаків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus