USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

ЗСУ вразили дві російські нафтобази та знищили понтонну переправу

Сьогодні 09:34
Розпочалася дев’ясот вісімнадцята доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби зафіксовано 195 бойових зіткнень. Майже третина з них припадає на Покровський напрямок.

За уточненою інформацією Генштабу, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах трьох ракетних ударів із застосуванням п’яти ракет, а також 79 авіаударів, зокрема скинув 96 КАБів. Крім цього, здійснив понад 4000 обстрілів, із них 139 – з реактивних систем залпового вогню, та задіяв для уражень 1314 дронів-камікадзе.

Противник завдавав авіаційних ударів у районах населених пунктів Пустогород, Білопілля, Горіле, Басівка, Козача Лопань, Алісівка, Кудіївка, Горяна, Петропавлівка, Кучерівка, Куп’янськ, Копанки, Григорівка, Торецьк, Дружба, Олександропіль, Мирноград, Тарасівка, Вугледар, Єгорівка, Велика Новосілка, Новоукраїнка, Степове, Козацьке та Одрадокам’янка.

За вчора авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, одного – по РСЗВ на вогневій позиції, одного по засобу ППО, одного – по понтонній переправі російських окупантів та ще двох – по інших важливих об’єктах ворога.

Читати ще: Це лише початок: українські F-16 завдали перших авіаударів, – Forbes

У ніч на 28 серпня завдано удару по нафтобазі «Атлас», що в Ростовській області рф. У результаті ураження виникла пожежа на території вертикальних резервуарів обʼєкта. Відомо про залучення пожежних потягів до ліквідації наслідків загоряння.

Завдання виконали підрозділи Сил спеціальних операцій ЗСУ та Головного управління розвідки МО України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони.
Крім цього, ударів завдано по нафтобазі «Зеніт» у Кіровській області та польовому артилерійському складу угруповання російських військ «Запад» у Воронезькій області РФ. Детальну інформацію щодо наслідків ураження наразі уточнюють.

На Харківському напрямку відбулося два ініційовані ворогом бойові зіткнення. Бої точилися в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ.

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу добігла двадцяти трьох. Сили оборони відбивали атаки в районах Стельмахівки, Кругляківки, Синьківки та Колісниківки.

На Лиманському напрямку наші війська зупинили 14 атак противника в районах Греківки, Дружелюбівки, Новосадового, Макіївки, Невського і Новоєгорівки.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили п’ять атак неподалік Білогорівки, Спірного і Верхньокам’янського.

На Краматорському напрямку українські воїни звели нанівець 11 спроб противника прорвати нашу оборону в районах Григорівки, Іванівського, Білої гори, Кліщіївки та Андріївки Донецької області.

21 раз ворог намагався просунутися вперед на Торецькому напрямку. Діяв у районах населених пунктів Північне, Дружба, Торецьк, Нью-Йорк та найактивніше – біля Неліпівки. По Торецьку завдав семи ударів тринадцятьма керованими авіабомбами.

На Покровському напрямку наші захисники відбивали 66 атак. Понад половину з них – у районах Гродівки і Новогродівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Українка, Карлівка, Георгіївка, Галицинівка та Костянтинівка, де окупанти 30 разів намагалися прорвати українські оборонні рубежі.

На Времівському напрямку противник здійснив шість спроб захопити наші позиції неподалік Костянтинівки, Водяного та Вугледара Донецької області. Також атакував з боку Микільського.

На Оріхівському напрямку відбито два штурми загарбників у районах Роботиного і Новоданилівки.

На Придніпровському і Гуляйпільському напрямках окупанти наступальних дій вчора не проводили.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань російських окупантів не виявлено.

На кордоні з Чернігівською областю противник зберігає військову присутність, проводить розвідувальну діяльність.

Наші воїни продовжують активними діями виснажувати бойовий потенціал ворога, зокрема й під час операції в Курській області рф.

Загалом же минулої доби втрати російських загарбників склали 1200 осіб. Також українські воїни знешкодили три танки, 18 бойових броньованих машин, 27 артилерійських систем, засіб ППО, 21 БПЛА оперативно-тактичного рівня, три ракети, 52 автомобілі та 15 одиниць спеціальної техніки окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus