USD 40.60 41.00
  • USD 40.60 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру

4 Липня 2024 14:34
Українські війська відійшли з мікрорайону Канал у місті Часів Яр на більш вигідні позиції.

Про це сказав речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин в ефірі телемарафону у четвер, 4 липня, передає Кореспондент.

«Мікрорайон Канал, в який ворог зайшов, утримувати було недоцільно. Адже це загрожувало життю і здоров’ю військовослужбовців. Позиції наших захисників було зруйновано. Було прийнято рішення командуванням відійти на більш захищені, більш підготовлені позиції», – розповів він.

За словами Волошина, ворог не припиняє активних бойових дій.

«У нього є якісь певні дедлайни, які він не може виконати кілька уже місяців поспіль, – взяти місто Часів Яр. Намагання його є повісити своє триколорне ганчір’я», – додав він.

Читати ще: Чому росіяни націлилися на Часів Яр та в чому важливість міста, – Sky News

За даними речника, за минулу добу на цьому напрямку в районі Часового Яру було зафіксовано 238 обстрілів з усіх видів озброєння. Попередня доба – майже 260, ще попередня – понад 270 обстрілів. Більша частина ворожих обстрілів приходиться на південну частину міста Часів Яр. Проведено було на всьому напрямку 34 ворожих штурми.

«І за ту добу було знищено 78 окупантів на напрямку, 140 отримали поранення, двох наші військові взяли в полон. Також там було знищено кілька одиниць ворожої техніки: 1 САУ, 1 МТЛБ, дві гаубиці та сім складів з боєприпасами противника», – розповів спікер.

Раніше стало відомо, що росіяни змінили напрям штурмів на Часів Яр. При цьому у ЗСУ заявляли, що успішно стримують натиск, а на окремих напрямках посилюють позиції.

Читати ще: Україна створює щонайменше 10 нових бригад, але для них не вистачає озброєння, – ISW
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
CHALLENGER 2.5 Показати IP 4 Липня 2024 14:56
Пiд Львовом,бiля Карпат,ще "бiльш вигiднi позицii"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus