USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

ЗСУ відійшли ще від двох сіл під Авдіївкою

27 Лютого 2024 18:40
Українські війська відійшли від сіл Степове і Сєверне під Авдіївкою. Водночас на Авдіївському напрямку було стабілізовано лінію оборони в районах Тоненького, Орлівки та Бердичів.

Про це заявив речник прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону, пише УНІАН.

«На Авдіївському напрямку наші підрозділи здійснили відхід від невеликих сіл – Сєверне та Степове. У них на двох до війни було разом до 100 мешканців», – розповів Лиховій.

Він також зауважив, що запеклі бої за Сєверне тривали з учорашнього вечора та вночі. «Ворог зазнав тут великих втрат», – сказав він.

На запитання, наскільки рубежі на лінії Бердичі – Орлівка – Тоненьке здатні стримати окупантів та зупинити їхнє просування, речник зауважив, що це закрита інформація.

Читати ще: Вийшли без втрат: прикордонник Волинського загону розповів про останню операцію в Авдіївці

«Я не кажу, що це, бо інколи неправильно інтерпретують, що це укріплені рубежі з великою фортифікацією, бо є різні ешелони оборони. Це інші рубежі, більш вигідний там ландшафт. Є, зокрема, там певний каскад водосховищ. Природні умови можуть тут допомогти», – розповів Лиховій.

Він також додав, що на населені пункти, розташовані в безпосередній близькості до Авдіївки, був дуже великий тиск з боку росіян – вони були зовсім поруч. «Тепер лінія оборони лежить там, де я назвав: Тоненьке – Орлівка – Бердичі», – сказав речник.

На уточнення, чи тепер бойові зіткнення фактично відбуваються там, на підступах, Лиховій зазначив: «Фактично так».

Речник розповів, що якщо раніше противник намагався вести штурмові дії малими штурмовими групами чисельністю до відділення, то останніми днями росіяни збільшили інтенсивність наступів та чисельність своїх груп.

«Зокрема, зараз це вже штурмові групи чисельністю до взводу, а подекуди і до роти. Як на Мар’їнському напрямку, зокрема. При цьому, більше наступають, більшими силами – більше нищиться», – зауважив Лиховій.

Нагадаємо, 17 лютого Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський ухвалив рішення про виведення наших підрозділів з Авдіївки. 26 лютого підрозділи ЗСУ відійшли від села Ласточкине, що на Донеччині неподалік від Авдіївки, щоб організувати оборону біля сіл Орлівка, Тоненьке та Бердичі й не допустити просування росіян у західному напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus