USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.40 10.60

ЗСУ представили нового командувача Об’єднаних Сил. Що про нього відомо

19 Лютого 2024 16:58
Сьогодні особовому складу командування Об’єднаних Сил ЗС України було представлено новопризначеного командувача. Цю посаду обійняв генерал-лейтенант Юрій Содоль.

Про це повідомляє Командування Об’єднаних Сил ЗС України.

Відповідний Указ №71/2024 був опублікований 11 лютого 2024 року на сайті Офісу президента, коли Володимир Зеленський звільнив з цієї посади Сергія Наєва та призначив на його місце Сергія Содоля.

Генерал-лейтенант до цього обіймав посаду командувача Морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України. З перших днів широкомасштабного вторгнення Росії він відповідав за оборону на одній з найскладніших ділянок фронту.

Військовий народився 26 грудня 1970 року в Чугуєві, Харківської області, у родині військових. Освіту здобув у Маріуполі, Донецької області, закінчивши середню школу у 1988 році. Того ж року вступив до Сумського вищого артилерійського командного училища, де завершив навчання у 1992 році.

У 2002 році успішно закінчив Національну академію оборони України за спеціальністю бойове застосування та управління діями підрозділів Сухопутних військ.

Читати ще: Залужному та Буданову присвоїли звання Героя України

Службу в Десантних військах ЗС України Юрій Содоль розпочав у 2003 році. Через чотири роки, у 2007 році, він був призначений командиром 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

На російсько-українській війні Юрій Содоль з самого її початку, 2014 року. Тоді, на посаді командира 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, він очолював військові операції в найгарячіших точках, визволяючи українські міста від ворожого вторгнення. Бої за Рубіжне, штурм Ямполя, оборона Донецького аеропорту, прикриття виходу українських сил з Дебальцевого – це лише деякі приклади, де бригада під керівництвом Юрія Содоля брала участь.

У січні 2015 року його призначили першим заступником командувача Десантно-штурмових військ, а з березня 2018 року він обіймав посаду Командувача Морської піхоти ВМС ЗС України.

У лютому 2022 року він був нагороджений званням Героя України за активну участь у боях під Волновахою, Донецької області. Там він організував успішний контрнаступ, вивівши людей з-під атаки противника, що дало змогу врятувати життя сотням військових. Також Содоль брав участь в обороні Маріуполя.

У 2023 році він очолював оперативно-тактичне угруповання у Донецьку на Вугледарському напрямку.

Генерал-лейтенант Юрій Содоль одружений і має двох синів, які також обрали військову службу.

Нагадаємо, минулого тижня президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ. На його місце призначили Олександра Сирського, до цього він був командувачем Сухопутних військ.

Крім того, Зеленський змінив командування Генерального штабу ЗСУ. Новим начальником призначено Анатолія Баргилевича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus