USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70

ЗСУ повертають позиції у Вовчанську: ISW про успіхи українських захисників

4 Червня 2024 10:23
Українські Збройні сили повернули втрачені позиції у Вовчанську – на північний схід від Харкова. Зокрема, йдеться про положення вздовж вулиці Духовної у центрі міста.

Про це повідомили у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Кадри з геолокацією за 3 червня показують, як російські та українські сили ведуть рукопашний бій уздовж вулиці Духовної. Американські фахівці зауважують: це дає змогу припустити, що Сили оборони України контратакують, щоб повернути контроль над позиціями.

Зазначається: деякі російські мілблогери стверджували, що українська армія намагається контратакувати в центральному Вовчанську та на загальному північному напрямку Харківської області. Своєю чергою український військовий оглядач Костянтин Машовець зауважив, що російські міліблогери скаржаться на посилення українських контратак на Харківському напрямку. Ймовірно, вважає експерт, що російські джерела найближчими днями можуть заявити, що армія РФ відбила «серйозний» український контрнаступ на цьому напрямку.

Читати ще: Росіяни атакували ракетами Дніпро: 7 поранених, зокрема, немовля

Речник українського угруповання військ «Харків» Юрій Повх зазначив, що окупанти дещо знизили інтенсивність обстрілів на півночі Харківської області та штурмують українські позиції невеликими угрупованнями військ чисельністю «не більше кількох мотострілецьких підрозділів».
Харківська область. Карти боїв ISW.

Проте окупанти зробили підтверджений наступ на північ від Харкова у напрямку до Липців. На геолокованих кадрах за 31 травня видно, що російські війська просунулися до будівель уздовж вулиці Студентської на північному заході Глибокого (на північ від Липців). Крім того, увечері 2 червня та вдень 3 червня український Генштаб повідомив про бої під Липцями.

В ISW наголошують, що ключова мета РФ залишається незмінною – відтіснити українські війська від міжнародного кордону з Білгородською областю та наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 4 Червня 2024 14:13
Повертае,повертае,пропаганда наше все.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus