USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

ЗСУ починають контрнаступ на Херсонщині, – ISW

24 Липня 2022 10:25
Українська армія або вже пішла у контрнаступ у Херсонській області, або ось-ось піде.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), оприлюдненому в ніч на неділю, 24 липня, передає Корреспондент.net.

«Українські війська, імовірно, готуються або розпочали контрнаступ у Херсонській області станом на 23 липня, але інформація про хід та темпи контрнаступу у відкритому доступі буде обмежена і відставатиме від подій», – зазначено в документі.

Аналітики посилаються на повідомлення радника Херсонської облдержадміністрації Сергія Хланя, котрий напередодні повідомив, що українські війська звільнили деякі населені пункти у регіоні.

Крім того, в ISW цитують неназваного високопосадовця Міністерства оборони США, який також інформував про деокупацію бійцями ЗСУ частини зайнятих військами РФ сіл біля Херсона.

Читати ще: ISW: Росіяни мінують береги Інгульця, готуючись до українського контрнаступу

Експерти зазначають, що територія між лінією фронту та Херсоном сільська, там розташовані невеликі населені пункти, які можуть переходити під контроль ЗСУ чи росіян без повідомлень про це.

Нагадаємо, напередодні президент Володимир Зеленський заявив, що українські захисники просуваються у Херсонській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Манергейм Показати IP 24 Липня 2022 13:04
*Аналітики посилаються на якогось радника голови Херсонської ОВА*Скажить мені хто ше в Україні після 24 лютого не почуствував (не почуствувала) себе експертом,аналітиком, тактиком, стратегом , ну хто ще?
Миротворець Показати IP 24 Липня 2022 14:24
Американський інститут, британська розвідка володіють повною інфою про війну в Україні . Таке враження що англосакси керують війною.
Фашист'' Показати IP 24 Липня 2022 16:48
Як пішли ,так і прийшли. 800 душ + колони все убито та розбомблено. Зато хаймарси Відстрілялись по мостам. Шкода,мирних. А контрнаступ захлебнувся навіть не почавшись !!! Миж всі ,хулі тут аналітики арестовичи!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus