USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

ЗСУ досягли тактичних успіхів у районі Бахмута, – ISW

8 Липня 2023 08:38
Українські війська досягли тактично значних успіхів у районі Бахмута. І продовжили контрнаступальні операції щонайменше на трьох інших ділянках фронту.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

«Геолокаційні дані, опубліковані 6 липня, вказують на те, що українські сили досягли тактично значних успіхів поблизу Ягідного (2 км на північ від Бахмута)», – сказано в звіті.

Аналітики ISW також нагадали повідомлення Генштабу ЗСУ, що українські сили здійснили наступальні операції на північ і південь від Бахмута. А командувач Сухопутних військ України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що українські війська встановили контроль над раніше втраченими позиціями в районі Бахмута.

Крім того, речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов повідомив, що українські сили досягли часткового успіху в районі Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута). А також продовжують наступальні операції на заході Запорізької області та вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями.

Зазначається, що Міністерство оборони Росії та інші російські джерела стверджували, що українські сили здійснювали наступальні операції вздовж кордону Харківської та Луганської областей.

На Бахмутському напрямку вже тривалий час точаться запеклі бої, і Збройні сили України вже деокупували чимало нашої землі.

Зокрема, 5 липня командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що на північних підступах до міста було відбито низку земель та ліквідовано значну кількість живої сили супротивника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus