USD 41.46 41.80
  • USD 41.46 41.80
  • EUR 41.50 41.70
  • PLN 10.60 10.80

Зростання негативного впливу війни в Росії очікують наприкінці 2025 року, – Буданов

Сьогодні 14:25
У Росії суттєвого зростання негативного впливу війни очікують наприкінці 2025 – на початку 2026 року, і тоді на найближчі 30 років, вони втрачають можливість бути наддержавою.

Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов сказав на ХХ щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомило у Фейсбуці ГУР.

За словами Буданова, це підрахунки Росії.

«Якщо вони до цього часу не виходять умовними переможцями, то на найближче майбутнє, десь 30 років, вони втрачають можливість бути наддержавою. Залишаються тоді дві країни: Китай і США. А максимум, на який зможе розраховувати Росія ‒ регіональне лідерство, що її не влаштовує», ‒ зауважив він.

Читати ще: Удари вглиб Росії, заморозка війни: BILD дізналося деталі плану перемоги Зеленського

Перенесення війни на територію агресора, зокрема вибухи на російських військових об’єктах серед іншого мають вплив на населення РФ яке підтримує війну проти України та звикло почуватись у безпеці, вважаючи, ніби Росія настільки потужна, що їй нічого не загрожує.

За словами Буданова, з першими вибухами у Москві, по території РФ цей міф був зруйнований. Це і є головний здобуток усіх цих дальніх ударів.

Глава ГУР відзначив бурхливе зростання ролі дронів під час війни та вказав, що безпілотні технології й надалі розвиватимуться, як і засоби радіоелектронної боротьби.

Читати ще: Відпрацювати і втекти: дешеві безпілотники перемагають танки на фронті в Україні, – WSJ

Сильною стороною українців керівник спецслужби назвав віру в себе, мотивацію воювати за свою землю та нестандартні підходи у рішеннях, чого немає у росіян.

За його словами, Україна ― це країна можливостей.

«Чим більше живу, тим більше це бачу: тут можливо все. Раз ― з нуля зробили тисячі дронів. Хто міг про таке подумати два роки тому? Наша сильна сторона ― в нестандартному підході і вірі в те, що ми можемо будь-що. Ми воюємо за свою землю, і тут варіантів у нас нема», – підкреслив Буданов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus