USD 40.60 40.90
  • USD 40.60 40.90
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Зрізав три сосни в заповіднику: на Волині кочегара ледь не посадили в тюрму

30 Червня 2024 15:54
У Ківерцях покарання отримав кочегар школи, який зрізав три сосни на територій заповідника. Йому присудили рік іспитового терміну та штраф.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду.

Інцидент трапився 11 березня 2024 року на території сільськогосподарського кооперативу «Полісся», що відносяться до нацпарку «Цуманська пуща». В обідню пору Іван Ч. бензопилою зрізав три дерева породи сосна, не маючи спеціального дозволу.

Він розпиляв стовбури на колоди та завантажив їх у підводу. Внаслідок протиправних дій кооперативу «Полісся» завдано шкоди на понад 27 тисяч гривень.

Читати ще: Волинянин заплатить майже 300 тис. грн за незаконно зрубані дуби

Обвинувачений свою вину визнав повністю, у вчиненому розкаявся. Однак він не погоджувався із розміром збитків, оскільки зрізані дерева були сухостоєм і підлягали санітарній рубці. Про чоловіка відомо, що він працює кочегаром в одному з навчальних закладів Ківерцівщини.

Представник СГВК «Полісся» на суворому покаранні не наполягав. Суд же врахував, що незаконна рубка дерев здійснена у лісах на території природно-заповідного фонду.

Читати ще: Волинянин, який незаконно зрубав у лісі 77 беріз, отримав умовне покарання

У підсумку Івана Ч. визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 ч. 3 КК України. Йому призначили покарання у виді позбавлення волі на три роки, яке замінили роком іспитового терміну. Крім того, з нього стягнули на користь Ківерцівської міської ради понад 27 тисяч гривень відшкодувань.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus