USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Зрада у керівництві України: підполковник ЗСУ про зрив спецоперації зі штурму в'язниць Донецька

9 Листопада 2020 17:16
Підполковник Михайло Ніколов стверджує, що готувалася операція зі звільнення полонених Донецька, але вона була зірвана кимось із керівництва України.

Про зрив операції Головного управління розвідки із штурму в’язниць у Донецьку заявив підполковник ЗСУ Михайло Ніколов в інтерв’ю журналісту Юрію Бутусову, пише Ліга.

Ніколов стверджує, що операція була зірвана в результаті зради в керівництві України.

За його словами, в грудні 2018 року була створена бойова група, яка пройшла тривалу підготовку до штурму в’язниць у Донецьку для звільнення українських полонених. Операцію санкціонував на той час президент Петро Порошенко, пізніше про неї було повідомлено президенту Володимиру Зеленському. Операція передбачалася як «останній козир» на випадок, якщо переговори з Росією про звільнення полонених зайдуть у безвихідь.

Ніколов стверджує, що 8 липня 2020 року базовий табір групи був взятий штурмом спецназом СБУ, дивом обійшлося без жертв. У Києві був затриманий зі стріляниною командир групи Андрій Байдала, позивний «Швед».

Проти групи, за словами Ніколова, відкриті кримінальні справи за статтями «тероризм» і «створення організованої злочинної групи».

Ніколов заявив, що Міністерство оборони подало до СБУ доповідь про групу, підтвердило її повноваження і видачу її учасникам зброї.

Також він заявляє, що нинішній начальник ГУР МО Кирило Буданов не проявляє інтересу до роботи групи.

Ніколов вважає, що відбувається системний «злив» інформації щодо спецоперацій української розвідки, і що провали спецоперацій у 2020 році були організовані кимось, хто отримав доступ до інформації особливої ​​важливості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
? Показати IP 9 Листопада 2020 17:39
другий транш- операція ..вагнер..? неужели совпадение?
Діагноз Показати IP 9 Листопада 2020 18:33
Маячня напівбожевільного....
Я Показати IP 9 Листопада 2020 18:42
штурм тюрми... це вже навіть не цирк... це позорище...
Активіст Показати IP 9 Листопада 2020 18:47
Маразматична казка. Навіть немає бажання далі коментувати.
Три українці Показати IP 9 Листопада 2020 21:35
Це партизанський загін з 1-м зрадником.
Бульба Показати IP 11 Листопада 2020 01:23
Ця країна приречена!!! Штурм тюрем!!для звільнення полонених!!!! О мати рідна!!!! Це діагноз!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus