USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Золоті йоржики та душ вражень: Лукашенко побудував нову резиденцію за $145 млн

22 Вересня 2023 20:16
Білоруський диктатор Олександр Лукашенко дарма часу не гаяв та побудував собі нову резиденцію, щоб хоч якось конкурувати з палацом Путіна. Щоправда, розмах трохи скромніший.

Як йдеться у розслідуванні YouTube-каналу об’єднання колишніх білоруських силовиків BELPOL, нова резиденція «бацьки» обійшлася білорусам у приблизно 145 мільйонів доларів. Вона стала сімнадцятою у володінні Лукашенка, передає УНІАН.

Всередині маєток повністю виконаний з мармуру, кімнати обставлені елітними меблями, а у вбиральнях є золоті йоржики. Тільки дивани на першому поверсі резиденції коштували 10 000 доларів.

Там також розміщений пункт пропуску гостей із металошукачами вартістю орієнтовно 39 000 доларів. Його виготовляли фахівці зі США та РФ.

У маєтку є басейн з окремою VIP-зоною і так звана «доріжка Кнейпа» – кілька резервуарів, наповнених водою з контрастною температурою. На дні встановлюють спеціальні плити, які імітують природні рельєфи каменів різного розміру та форми, які масажують стопи під час ходьби. Також у резиденції є дві ванни джакузі, кріосауна, парна та хамам, снігогенератор, масажний кабінет та дві «душові вражень» – «Тропіка» і «Сибірська ніч».
Спа-зона маєтку диктатора

«Для закупівлі двох душових із музикою диктатор обікрав народ на 93 тисячі рублів», – зазначили розслідувачі.

«Душ вражень» – це водяна установка, яка дозволяє відчути себе в різних погодних умовах: спекотних тропіках чи на морському узбережжі, у стихії океанського шторму або епіцентрі грози.
Спа-зона маєтку

На другому поверсі розмістили робочу зону з приймальними, залами для переговорів, пресцентром і конференц-залом.

На третьому поверсі є обідня зала на 28 осіб, сервірувальна, приміщення для покоївок, серверна, кімната охорони та чергового ад’ютанта.

Родзинкою є зала нарад зі стельовим вітражем за більше ніж 2,5 мільйона гривень в еквіваленті.
Зала для нарад

І це ще не все. У резиденції є четвертий поверх, де розташовано процедурний кабінет з окремими кімнатами для особистого лікаря й охоронця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
так так Показати IP 23 Вересня 2023 09:20
Спробуєте ті йоржики на зуб, тоді будете писати, що вони золоті. А так - це ваші вологі фантазії.
Аут до так так Показати IP 23 Вересня 2023 16:11
То ти вже їх і спробував... як там на смак шестилапии???
так так Показати IP 26 Вересня 2023 21:29
тільки не аут, а аутизм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus