USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Золоті шаблі, годинники, готелі і ресторани: в Україні арештували майно російського генерала

21 Серпня 2023 15:36
У Полтавській області арештували майно російського генерала Валерія Капашина – начальника федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при російському міністерстві промисловості і торгівлі.

У списку заблокованих активів – понад 20 комерційних об’єктів, більше 3 тис. кв м житлової нерухомості і 17 земельних ділянок, інформує СБУ.

Серед арештованого майна – будинок родини Капашина, готелі і ресторани преміум-класу, офісні й торговельно-розважальні центри загальною площею майже 30 тис. м².

Загальна вартість усього – понад 1 млрд грн.

Майно було оформлено на доньку і зятя російського генерала, які проживали в Україні. Напередодні повномасштабного російського вторгнення вони виїхали до РФ і отримали громадянство країни-агресора.

«Російський генерал використовував своїх родичів для легалізації коштів, які він одержував від корупційних схем у Москві», – повідомила спецслужба.

Близькі Капашина використовували прибутки «сімейного» бізнесу для фінансування «інвестиційних» проєктів в РФ і на тимчасово окупованій території України.

У подальшому частину грошей спрямовували до російського бюджету у вигляді сплати податків і зборів.

Під час обшуків СБУ знайшла російську військову форму, заборонену радянську символіку і пропагандистську російську літературу, сувенірну продукцію і нагороди, вручені Капашину у Кремлі.

Арештоване майно націоналізують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus