USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Зобов'язані заарештувати Путіна: МКС пригрозив Монголії наслідками за відмову у співпраці

30 Серпня 2024 22:09
Якщо Путін відвідає Монголію наступного тижня, там його «зобов’язані» заарештувати.

Про це в коментарі BBC заявив речник Міжнародного кримінального суду (МКС) у Гаазі доктор Фаді ель-Абдалла.

Поїздка, запланована на вівторок, стане першим візитом російського диктатора до країни-члена МКС після того, як суд видав ордер на його арешт у березні 2023 року. Кремль вже заявив, що «не хвилюється» щодо візиту.

«У нас чудові стосунки з нашими партнерами з Монголії. Звичайно, всі аспекти візиту президента були ретельно підготовлені», – заявив прессекретар Кремля Дмитро Пєсков журналістам у Москві.

Читати ще: Ордер на арешт Путіна видали довічно, – головний прокурор МКС

Однак речник МКС каже, що Монголія, як і інші країни-члени суду, має «зобов’язання співпрацювати». Це включає виконання ордерів на арешт, таких як той, який суд видав на арешт Путіна в 2023 році.

Фаді ель-Абдалла каже, що судді МКС розглядатимуть випадки «відмови від співпраці» з боку країн-підписантів і повідомлятимуть Асамблею держав-учасниць, яка може «вжити будь-яких заходів, які вважатиме доречними».

У березні минулого року МКС визнав президента Росії відповідальним за воєнні злочини, скоєні російськими військами в Україні. Зокрема за масові депортації дітей з окупованих територій України. Суд видав ордер на арешт Путіна та російського дитячого омбудсмена Марії Львової-Бєлової, як двох основних відповідальних за депортації.

Цього тижня стало відомо, що Путін їде до Монголії, яка є учасником МКС. Після того, як з’явився ордер на його арешт, російський диктатор уникав відвідувати такі країни. Однак Монголія, ймовірно, надала йому гарантії, що не стане виконувати свої зобов’язання перед МКС.

Сьогодні МЗС України звернулося до Монголії із публічним закликом виконати ордер МКС та заарештувати диктатора.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus