USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Знищена Мрія: ексдиректору ДП «Антонов» повідомили нову підозру

5 Квітня 2023 18:37
Правоохоронці повідомили колишньому генеральному директору держпідприємства «Антонов» про підозру у службовій недбалості, що призвела до знищення найбільшого у світі літака Ан-225 Мрія та завдала державі збитків на понад 8,4 млрд гривень.

Про це повідомляє Нацполіція 5 квітня.

«Встановлено, що чиновник, незважаючи на попередження державних органів і точно знаючи про припинення страхового покриття на це повітряне судно, не забезпечив передислокацію літака у безпечне місце. В результаті, під час повітряної атаки російських військ на аеропорт у селищі Гостомель Мрія згоріла», – йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування встановлено, що літак АН-225 напередодні вторгнення РФ в Україну був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіапалива для виконання рейсу, а екіпаж був готовий до вильоту. Все це вказує на те, що були всі можливості для евакуації повітряного судна до аеропорту в німецьке місто Лейпциг.

Але колишній генеральний директор ДП «Антонов» не віддав відповідного наказу та проігнорував доповіді і пропозиції підлеглих.

Вартість державних збитків оцінюють у 8,4 млрд грн.

Також колишній посадовець не забезпечив своєчасне продовження договору страхування повітряного судна. Через це держпідприємство втратило понад 42 млн грн компенсаційних страхових виплат.

Крім того, слідчі перевіряють інформацію про можливість евакуації ще шести літаків, зокрема Ан-124 Руслан, які тоді перебували на території аеропорту.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру у скоєнні злочину, передбаченого статтею про службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, 10 березня СБУ заарештувала у справі про знищення Мрії колишнього гендиректора ДП «Антонов» Сергія Бичкова та начальника підрозділу з авіабезпеки Олександра Нетесова. Колишнього заступника гендиректора Михайла Харченка оголошено в розшук. Двом фігурантам провадження обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Літак АН-225 згорів у ангарі у перший день війни з Росією. П’ять вантажних АН-124-100 «Руслан» вдалося перемістити за межі України. ДП «Антонов» звернулося до світової спільноти фінансово підтримати відродження літака Мрія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus