USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.40 41.90
  • PLN 10.34 10.60

Зниклий суддя Чаус знайшовся в Румунії, – ЗМІ

4 Квітня 2021 15:22
Сліди українського судді-втікача Миколи Чауса, про викрадення якого в Кишиневі стало відомо 3 квітня, нібито знайшлися в Румунії.

Про це повідомляє телеграм-канал «Молдавський перець», пише «Страна».

«Наші фоловери прислали інформацію, що скандальний український суддя Чаус живий і здоровий перебуває на території Румунії», – пише канал. Інших подробиць і доказів він не навів.

Канал також опублікував фото людини із зав’язаними очима. Нижня частина його обличчя дуже схожа на Чауса. При цьому абсолютно здоровим він явно не виглядає: у нього забинтована кисть однієї руки.
9 серпня 2016 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП викрили суддю Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Зазначені кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного дому.

6 вересня Верховна Рада підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт судді. Чаус втік з України, організовував його втечу нібито Петро Порошенко. З 11 листопада 2016 року суддя перебував в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу.

1 березня 2017 року Чаус здався правоохоронцям у Молдові. Відразу після цього САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 4 Квітня 2021 16:19
Пєтя допоміг.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus