USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Зниклий розділ Біблії знайшли через 1500 років

16 Квітня 2023 00:24
Втрачений біблійний розділ нарешті було знайдено через 1500 років. Розділ «Таємні вірші» виявили в рукописі 3-го століття у Ватиканській бібліотеці.

Про це пише dailymail.co.uk.

У ньому представлено новий переклад глав з 11 по 12 з Євангелія від Матвія.

Вчені змогли виявити текст, написаний давньосирійською мовою, лише після використання ультрафіолетової фотографії всередині Євангелія від Матвія.

В оригінальному грецькому перекладі Матвій, учень Ісуса, писав: «У той час проходив Ісус засіяними полями в суботу, і учні Його сильно зголодніли і почали зривати колосся і їсти».

Але нещодавно виявлений переклад свідчить: «Тоді Ісус йшов засіяними полями в суботу, і учні Його сильно зголодніли і почали зривати колосся, розтирати їх руками і їсти».

Досі було оприлюднено лише один фрагмент відновленого тексту.

Григорій Кессель, який зробив відкриття, сказав: «Текст Євангелія, знайдений у цьому повторно використаному рукописі, містить так звані давньосирійські переклади Євангелій. Цей переклад часто свідчить про те, що євангельський текст відрізняється від стандартного євангельського тексту, яким ми його знаємо сьогодні».

Євангеліє від Матвія складає основу 27 книг Нового Завіту.

Розділ Матвій починається з опису народження Ісуса, а також включає раннє листування між провідниками Церкви та християнами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus