USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.43 41.60
  • PLN 10.30 10.45

Зникли вилучені товари на майже 9 мільйонів: у Луцьку судять слідчого

19 Вересня 2024 20:22
Під час розслідування кримінального провадження безвісти пропало вилучене майно, через що слідчого потягнули до суду. Справу правоохоронця розглядають уже кілька років поспіль. Його обвинувачують у перевищенні службових повноважень, через які зник товар на майже 9 мільйонів гривень.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Слідчого із волинського ГУНП судять за перевищення службових повноважень. Мовляв, він це зробив під час розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства, де ТзОВ «ГІППО» нібито не розплатилося з постачальником за товар.

Зі слів прокурора, не маючи на те підстав, обвинувачений вилучив товар зі складу «ГІППО», який у підсумку кудись зник.

«Він не мав дозволу на проведення огляду майна та будь-яких інших підстав для вилучення майна ТОВ «ГІППО». Це були промислово-продовольчі товари різного виду, асортиментів і найменувань на загальну суму 8 мільйонів 812 тисяч. Майно було вивезено зі складу на вулиці Клима Савура вантажними автомобілями на склад ТзОВ «Екобізнес» та в подальшому зникло», – поінформував прокурор Руслан Федоренко.

Читати ще: Знайшов $70 тисяч під час обшуків і забрав собі? У Луцьку судять слідчого з Києва

Зі слів прокурора, обвинувачений ще і склав неправдивий акт прийому-передачі. А ще слідчий був добре обізнаний про наявність ухвали суду про відмову на накладення арешту на це майно.

До слова, через вказані події слідчого звільнили, але він поновився на роботі через суд. Щодо цього процесу, то винним себе не вважав, але зголосився згодом дати свідчення.

Як зауважив прокурор, докази вже було досліджено, тому треба переходити до допиту обвинуваченого. Проте його захисник пропонував спочатку поставити кілька питань експерту.

«Враховуючи, що відсутня відповідна документація, то, думаю, треба допитати експерта з метою роз’яснення висновків експертиз», – твердив Сергій Полячук.

Його опоненти вважали, що таким чином захисник хоче затягнути розгляд. Тоді адвокат попросив перерви, бо йому треба час на підготовку клопотань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 19 Вересня 2024 21:05
Трудна справа... Бідні судді, бідні слідчі... То вам не "ухилянта" без ключиці до тюрми тягнути
Ого Показати IP 19 Вересня 2024 22:47
А над слідчим є ще старший слідчий, заступник начальника міліції, начальник міліції, прокурор, ... Між всіма 8 мільйонів поділити, то й не багато виходить. А судять слідчого ( а чому не сторожа, що товар прогавив?). Вони нас, ми вас, а ви слідчого.
Славко Показати IP 20 Вересня 2024 04:12
Слідчий хапуга, от і все. В сізо і незай платить. Явне зловживання, посианови суду нема, а воно ліде, показує своє цаье. Арештувати його майно , а самого в сізо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus