USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Знімав гроші з картки і вкрав телефон: у Луцьку чоловіка посадили на 7,5 року

Сьогодні 06:14
У Луцьку покарали раніше судимого чоловіка, який знімав кошти з чужої банківської картки та викрав мобільний телефон біля зупинки громадського транспорту. Наступні 7,5 року він проведе за ґратами.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Обвинувачений Вадим Л. з листопада по грудень 2023 року регулярно знімав кошти з картки потерпілої без її відома. Знаючи логін та пароль, він авторизуватися в системі «Приват24». Після того знімав готівку, перераховував кошти онлайн або розраховувався за товари в магазинах.

Вперше він завдав потерпілій збитків на понад дві тисячі гривень. Далі суми були вищими, а загалом з картки зникло понад 100 тисяч.

Читати ще: Загрожувало п’ять років: волинянка кілька разів знімала гроші з картки подруги по чарці

У колекцію злочинів чоловік додав ще й грабіж. Пообіді 8 лютого 2024 року поблизу зупинки біля міської лікарні в Луцьку він вирвав з рук потерпілого мобільний телефон Nokia, що вартує 209 гривень.

Таким чином обвинуваченому інкримінували крадіжки та грабіж, вчинені повторно і в умовах воєнного стану. Чоловік вину повністю визнав, щиро розкаявся.

Власник мобільного жодних претензій до обвинуваченого не мав. Не наполягав на призначенні суворого покарання. Натомість власниця картки просила про відшкодування збитків.

Читати ще: Ледь не сів на п’ять років: студент волинського вишу пограбував будинок через нестачу грошей

Про обвинуваченого відомо, що він не працює, має на утриманні малолітню дитину, був учасником бойових дій. Суд також врахував, що чоловік двічі судимий. Востаннє вироком Луцького міськрайонного суду у січні 2024 року його засуджено до п’яти років ув’язнення, які замінили двома роками іспитового строку.

У підсумку Вадима Л. визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст. 186, ч. 1, 2 ст. 361 КК України.

За сукупністю вироків та з урахуванням невідбутого покарання йому остаточно призначили позбавлення волі на сім років і шість місяців. Крім того, з крадія стягнули на користь потерпілої 155 тисяч за моральну та матеріальну шкоду.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus