USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Зніматиме з рейсу маршрутки, що «возять повітря»: у Луцьку хочуть створити диспетчерську для контролю за перевізниками

10 Березня 2021 18:45
У Луцькій територіальній громаді хочуть створити диспетчерський центр, що зможе додавати або знімати автобуси з маршруту та контролювати дії перевізників.

Про це під час обговорення стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури Луцької міської територіальної громади до 2025 року повідомив старший викладач кафедри автомобілів і транспортних технологій Луцького національного технічного університету Валерій Дембіцький.

З його слів, станом на сьогодні, у Луцьку існує система моніторингу, що дозволяє відслідковувати рух транспорту, але немає жодного впливу на перевізника.

«Тому ми пропонуємо створити диспетчерський центр, який не лише слідкуватиме за рухом, а й матиме змогу додавати або знімати автобуси з маршруту, щоб вони не возили повітря, або ж оперативно вивозили населення з певного пункту. По-друге, центр матиме повноваження каральної функції, зокрема, у випадку, коли перевізник або зійшов раніше з маршруту, або не доїхав до кінцевої точки», – зазначив науковець.

Доповідач додав, що нещодавно випадок, коли водій не довіз до пункту призначення маму з дитиною, висадивши пасажирів на пів дороги додому, трапився у селі Сапогове Ківерцівського району.

«Фактично на сьогодні у нас немає органу, який міг би це відслідковувати і здійснювати контроль за перевізниками», – акцентував Валерій Дембіцький.

Водночас він зазначив, що аби втілити новий задум, потрібно, перш за все, змінити умови відповідних договорів.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у Луцьку чотири автобусні маршрути обласного центру планують замінити на тролейбусні.

Фото – ілюстративне

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Свідомий Показати IP 10 Березня 2021 19:38
Вот бы еще оплату наличкой разрешить...
Нострадамус Показати IP 10 Березня 2021 20:49
А хто сладае графк руху?... На Львiвську проблема добратися! По пiв годин жодноi маршрутки нема, а потiм одна за одною, обганяють

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus