USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.30 10.50

Зняв з карток 230 тисяч: жителя Миколаївщини на Волині підозрюють у фішингових шахрайствах

6 Липня 2023 16:13
За процесуального керівництва прокурорів Ковельської окружної прокуратури 20-річному жителю Миколаївської області повідомлено про підозру у вчиненні шахрайств шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки.

За даними слідства, молодик займався фішингом – різновидом шахрайства, спрямованим на отримання від громадян відомостей про реквізити їхніх банківських карток задля викрадення з них грошей.

Упродовж жовтня 2021 – червня 2022 року на платформі онлайн-оголошень «OLX» він підшуковував оголошення про продаж речей. Після цього під виглядом покупця він писав продавцям з різних номерів у месенджерах, погоджувався придбати товар та пропонував оформити послугу «OLX»-доставка – і надавав фішингове посилання.

Перейшовши за ним, потерпілі опинялась на сайті, схожому на справжній сайту оформлення послуги «OLX»-доставка, де вони вводили дані своєї банківської картки (номер, код cvv та термін дії) – і після цього шахрай вже мав повний доступ до їхнього карткового рахунку.

У такий спосіб молодик ошукав 14 громадян на суму понад 230 тисяч гривень.

Прокурори застерігають громадян бути уважними та обережними, продаючи товари в Інтернеті, а також отримуючи з ненадійних джерел інформацію про соціальні програми, компанії банків, програми одержання соціальної допомоги вимушеним переселенцям, є-підтримки, фінансової допомоги державних та міжнародних інституцій, ООН, ЄС, благодійних фондів тощо, в реєстраційних формах яких необхідно вказувати реквізити банківських карток – усі вони можуть бути вигаданими шахраями задля отримання доступу до ваших рахунків.

Лише ваша пильність убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою ошуканців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus