USD 41.32 41.60
  • USD 41.32 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.45 10.62

Знайшов у лісовій хатині рушницю: волинянина судили за зберігання зброї

Сьогодні 12:24
Волинянин отримав два роки умовного терміну за те, що привласнив та переробив рушницю.

Про це йдеться у вироку Ратнівського районного суду.

У липні 2022 року Андрій Т. у лісовому будинку-пустці біля села Глухи знайшов мисливську рушницю «ТОЗ-Б». Він привласнив знайдену зброю і переніс додому. Пізніше чоловік ще й переробив рушницю на коротшу, обрізавши болгаркою дуло.

Зброя без відповідного дозволу зберігалася у волинянина до 19 червня 2024 року. Саме того дня її вилучили у чоловіка працівники поліції.

Обвинувачений свою вину повністю визнав і розкаявся. Як пояснив, справді побачив рушницю у занедбаному будинку під підлогою. Переніс її у гараж із метою самозахисту, зважаючи на запровадження воєнного стану.

Читати ще: Волинянина покарали, бо знайшов і забрав додому гранату, коли гуляв із дітьми

Зі слів волинянина, у червні йшов на риболовлю, узявши з собою обріз, щоб випробувати його. Перебуваючи біля річки Вижівка, що неподалік Ратного, він здійснив один постріл. Згодом його затримали працівники поліції й вилучили зброю.

Суд кваліфікував дії чоловіка як носіння та зберігання вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу; незаконна переробка вогнепальної зброї. Він вперше притягується до криміналу, за місцем проживання та навчання у характеризується позитивно, не працює.

Андрій Т. визнали винним та призначили йому за сукупністю чотири роки позбавлення волі. Але реальне покарання замінили двома роками іспитового строку.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus