USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Знайшов у кущах: на Волині військового судили за зберігання гранати

Сьогодні 18:00
Судили волинського військового, який знайшов гранату та возив її в авто. Йому призначили два роки умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду.

6 листопада 2023 року поліцейські виявили в Івана М. корпус ручної осколкової гранати РГД-5 та уніфікований запал, які в поєднанні придатні для вибуху. Він зберігав боєприпас в автомобілі Mercedes-Benz без відповідного дозволу.

Читати ще: На Волині судили військового, який привіз із фронту дві гранати та патрони

Чоловік пояснив, що зранку того дня повертався з Володимира до Нововолинська. Зупинившись поблизу заправки, знайшов у кущах гранату РГД-5, яку поклав у машину, бо мав намір завезти її у військову частину, де проходив службу. Як наголосив, попередньо розібрав вказаний боєприпас, адже знайшов гранату в корпусі з увімкненим запалом.

Ввечері його транспортний засіб зупинили працівники поліції та під час огляду виявили і вилучили знахідку. Обвинувачений повністю визнав свою вину, щиро розкаявся. З його слів, якби знав, що так станеться, то не піднімав би знайдене.

Читати ще: Ковельчанин продавав гранатомети, щоб купити авто побратимам. Його судили

Івана М. судили за ч. 1 ст. 263 КК України, визнавши його винним у носінні та зберіганні боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Волинянину призначили три роки позбавлення волі, які замінили двома роками іспитового строку. Крім того, він заплатить майже сім тисяч за експертизи.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus