USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Знайшов на горищі у батьків: у Луцьку за зберігання набоїв і пороху судять колишнього прикордонника

15 Листопада 2023 06:48
У чоловіка, який раніше був прикордонником, поліція вилучила набої до вогнепальної зброї. На нього відкрили кримінал і нині судять. Сам Андрій Горобець себе винним не вважає та каже: все хотів здати добровільно.

У сторін обвинувачення та захисту – різні версії подій, однак остаточно крапку у цій справі поставить суд, йдеться у сюжет телеканалу «Аверс».

На лаві підсудних – лучанин Андрій Горобець. Його судять за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами. Відповідно до матеріалів справи у 2021 році військовий, якого звільнили від служби для догляду за мамою, знайшов на горищі у батьківській хаті в селі Моташівка понад 20 набоїв і порох та перевіз усе додому в Луцьк, де зберігав і зброю.

«Я сам мисливець, тому в мене був сейф, куди я поклав набої і порох на зберігання. Наступного дня я пішов у дозвільну систему, аби написати заяву, що хочу продати пістолет, а заодно спитав, що мені робити зі знайденими речами. Працівник мене запитав, де вони зберігаються. Я відповів, що в мене в сейфі. Він сказав, що їх прийдуть і вилучать. Я добровільно пустив людей до себе в квартиру, відкрив сейф, достав коробку з пістолета. Вони запитали: це що? Я відповів, що пістолеті і патрони, які я хочу здати. А вони запитали: як здати?» – пригадав обвинувачений Андрій Горобець.
За словами чоловіка, працівники сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області прийшли вилучати набої та зброю, однак викликали поліцію, а також запитали, що у нього в сейфі.

«Я сказав, що там теж є заборонені речі, зараз їх дістану. А вони сказали мені нічого не діставати, поки не приїде поліція. Далі вони все вилучили. Я не знаю, чому вони зробили два огляди місця події. Моя думка, що це було зроблено навмисно, аби в майбутньому мене можна було притягнути до кримінальної відповідальності», – сказав підсудний, який не визнає вини.

У прокуратурі кажуть, що уся ця історія – це просто узгоджена із захисником версія. За інформацією прокуратури, були патрони, які чоловік виніс добровільно, і це кваліфікували, як добровільну видачу. Однак були і набої, які Андрій Горобець приховав, кажуть у прокуратурі. За них нині і судять чоловіка.

«Триває судовий розгляд кримінального провадження про обвинувачення 55-річного лучанина у незаконних діях із боєприпасами. Працівники поліції вилучили в оселі громадянина набої до нарізної вогнепальної зброї. Судовий розгляд уже перебуває на фінішній прямій. Прокурору роблять все, аби суд ухвалив справедливе рішення», – повідомила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Наступне судове засідання відбудеться наприкінці осені. Якщо вину чоловіка доведуть, йому загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Листопада 2023 07:19
- діду, ви маєте тт? - не маю, онучку. -а "покемона" маєте? - ні, не маю - nlaw теж не маєте? - ось чого нема, того нема)
Кум Показати IP 15 Листопада 2023 08:21
в 24 році звільнився, виправ похибку пісменник.
911 Показати IP 15 Листопада 2023 09:51
колишній прикордонник -значить мав доступ до зброї та набоїв .Тай при виконанні службових зобовязань теж міг отримати набої при обшуку на кордоні чи на переході пограничному. А яким чином мама інвалід положила собі у хату їх на горище це вже надумана версія. Може мама і положила але він мав повне право їх здати а саме написати впершу чергу заяву що я такий то такий хочу здати найдене мною то і то і аж потім звонити та обявляти про знайдене.Йолоп одгним словом положив собі до сейфу до найкращих часів і просто вляпався.
кум Показати IP 15 Листопада 2023 13:07
людина чесна і порядна справжній офіцер бойовий
Марко Фейгінко Показати IP 15 Листопада 2023 16:45
віддайте що вилучили і узаконьте хай зберігає та користується він мисливець і офіцер з війни повернувся восини 2024 р.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus