USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Знайшли місце епічної битви між Спартаком і римською армією

15 Липня 2024 00:16
Археологи виявили в італійському лісі кам’яну стіну, яку використовувала римська армія під час епічної «битви» з лідером повстання рабів і гладіатором Спартаком та його прихильниками.

Кам’яна стіна і земляні вали простягаються більш ніж на 3 км у лісі Доссоне-делла-Меліа на півдні центральної Калабрії, пише Іndependent.

Учені встановили, що стіна і прилеглі рови були частиною споруд, побудованих римським полководцем Марком Ліцинієм Крассом у 71 р. до н.е. для стримування Спартака і його військ.

Археологи отримали дані від місцевих екологів, які знали про стіну, але не знали, що це може бути.

Читати ще: Археологи знайшли загадково зникле місто Неаполіс, яке заснував Юлій Цезар

Для вивчення цього місця археологи використовували передові методи радіолокаційного та лазерного сканування, а також аналіз зразків ґрунту. Вони виявили, що колись паралельно стіні йшов глибокий рів, тепер вкритий мохом, який простягається майже на 1,5 км.

На місці в італійському лісі археологи також знайшли кілька зламаних залізних знарядь, зокрема руків’я мечів, великі вигнуті леза, наконечники списів. За даними Археологічного інституту Америки, знахідки вказують на те, що на цьому місці, ймовірно, відбулося епічне зіткнення.

Історики згадували битву і стіну, побудовану для стримування Спартака, у кількох книгах, зокрема в «Житті Красса», написаному грецьким філософом Плутархом. За словами археологів, Спартак, імовірно, хотів подолати стіну, щоб вирватися з пастки, побудованої Крассом.

Читати ще: В Ізраїлі знайшли 1800-річну військову базу «Залізного легіону» Юлія Цезаря

«Ми почали вивчати зброю, знайдену вздовж стіни, і найближчі порівняння проводяться зі зброєю пізнього республіканського періоду. Ми вважаємо, що визначили місце зіткнення», – прокоментував відкриття археолог Андреа Марія Дженнаро з Міністерства культури Італії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus