USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.50
  • PLN 10.36 10.50

ЗМІ: Росія двічі атакувала будівлю ГУР в Києві, востаннє – у травні

21 Червня 2023 13:19
Росія атакувала будівлю Головного управління розвідки Міноборони України у Києві у березні 2022 року та 29 травня цього року, однак вона не була зруйнована, як запевняв Володомир Путін.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The Economist.

«Офіцери згадують страх (під час атаки у березні 2022 року – ред.), коли падали ракети, вилітали вікна і обвалювалися напівзруйновані будівлі по краях. Чоловіки, які чекали в приймальні на зустріч зі своїм начальником, впали на підлогу. За мить двері поруч з ними відчинилися, і з них вийшов генерал-майор Кирило Буданов.

«Все в порядку», – пригадує один з них, – пробурмотів Буданов та наказав їм повертатися до роботи. Він обтрусився, надів кашкет і вийшов на вулицю, щоб оглянути пошкодження», – пише видання.

Друга спроба була 29 травня. The Economist повідомляє, що балістичні ракети, крилаті ракети і безпілотники були націлені на його офіс на Рибальському острові.

«Вони ледь оминули його і прилеглий автомобільний міст, хоча безпілотники подряпали ще одну будівлю.

Днем пізніше Володимир Путін похвалився «точною» атакою, яка зруйнувала комплекс. Прокремлівські ЗМІ повідомили, що генерала Буданова евакуювали до Німеччини і ввели в кому.

The Economist може підтвердити, що жодне з цих тверджень не відповідає дійсності», – зазначили у ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus