USD 41.40 41.70
  • USD 41.40 41.70
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.35 10.50

ЗМІ повідомили, де в українців за кордоном частіше відбирають дітей

Сьогодні 09:46
В українців за кордоном вилучили 430 дітей, 65 із них вдалося повернути. Найчастіше дітей забирали від українських батьків у Німеччині та Польщі.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Національну соціальну сервісну службу України, яка реалізує державну політику у сфері соціального захисту населення та захисту прав дітей.

Так, у Німеччині в українців вилучили 122 дитини, а в Польщі – 39. У Норвегії та Іспанії з сімей забрали по 20 дітей.

Як розповів голова Національної соціальної сервісної служби України Василь Луцик, причини вилучення дитини від батьків доволі різні.

Читати ще: Погрожували ізоляцією і били палицями: розкрили жахи депортації РФ українських дітей

«Може бути як незнання законодавства країни перебування нашими батьками, різний підхід, скажімо так, до виховання дітей в Україні і за кордоном. Наприклад, коли дитину голосно сварять на вулиці, коли дитину саму, наприклад, у віці до десяти років відправляють у школу, що в принципі в Україні звично, а в багатьох країнах Європи це заборонено», – пояснив він.

Крім того, дитину можуть забрати з об’єктивних причин, коли у батьків спостерігаються проблеми зі здоров’ям, в тому числі психічні розлади. Тоді для безпеки дітей їх поміщають у місцеві заклади опіки різних форм, які існують у конкретній країні. Завдання ж соціальної сервісної служби у такому випадку знайти родичів чи законних представників дитини, які готові поїхати в іншу країну, забрати її додому та надалі опікуватися, – розповів посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus