USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

ЗМІ назвали ім’я нового генсека НАТО

8 Вересня 2022 13:10
Віцепрем’єр-міністерка Канади Христя Фріланд розглядається серед кандидатів на посаду генерального секретаря НАТО після відставки Єнса Столтенберга у вересні 2023 року.

Як передає Главком, про це пише CBC News.

«Щонайменше чотири різні джерела – в Оттаві, Вашингтоні та Брюсселі, де знаходиться штаб-квартира НАТО, – сказали, що Фріланд вже кілька місяців обговорюють у міжнародних оборонних та безпекових колах як можливу наступницю чинного генсека НАТО Єнса Столтенберга», – йдеться в матеріалі.

Сама Фріланд ухилилася від відповіді на запитання про свою кандидатуру, згадавши, що вона вже має дві роботи. Малося на увазі сумісництво нею посади віцепрем’єр-міністерки Канади та міністерки фінансів країни.

За словами високопоставленого чиновника НАТО, існує велика вірогідність того, що наступним генсеком НАТО стане жінка. «Є кілька дуже кваліфікованих жінок, які б стали чудовими кандидатками. Видається, що прийшов час жінці стати наступним генеральним секретарем», – розповіло високопоставлене джерело CBC News.

Серед інших можливих кандидаток згадуються колишня президентка Хорватії Колінда Грабар-Китарович, експрезидентка Литви Даля Грибаускайте і колишня президентка Естонії Керсті Кальюлайд.

Додамо, термін повноважень Єнса Столтенберга, який очолює НАТО з 2014 року, мав завершитися цього місяця, але на тлі російської агресії проти України його було продовжено ще на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus