USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

ЗМІ назвали число зниклих у Кринках українських військових

Сьогодні 09:16
У селищі Кринки, на лівому березі Херсонщини, з жовтня 2023 по червень 2024 року зникли безвісти 788 українських військових.

Такі дані 17 липня оприлюднило Слідство.інфо.

Зазначається, що за цей же час вивезти та поховати вдалося тіла 262 полеглих захисників.

За даними видання, росіяни не беруть полонених у Кринках. Водночас у списках на обмін трапляються прізвища військових, які вважаються зниклими в цьому селі.

Командир десантно-штурмової роти одного з батальйонів 35-ї бригади ЗСУ Денис, який воював і продовжує здійснювати операції на Дніпрі, наголошує, що оборона і розширення плацдарму у Кринках були необхідним завданням. В іншому випадку росіяни самі пробували б висадитись на човнах на правий берег.

За дев’ять місяців оборони Кринок ЗСУ втратили 58 одиниць техніки, в той же час втрати окупанта склали 271 одиницю техніки. Такі підрахунки знищеної техніки наводить західний осінтер з позивним Naalsio. Він зазначає, що морська піхота у цій кампанії проявила найбільший героїзм в утриманні клаптика землі на лівому березі Дніпра, дорогою ціною.

16 липня стало відомо про те, що підрозділи Збройних сил України відійшли з села Кринки в Херсонській області. У Генштабі пояснили, що Сили оборони відійшли заради збереження життів бійців.

Як інформували, 17 липня з російського полону у результаті обміну повернули ще 95 українців. Це воїни Збройних Сил України, Національної гвардії, прикордонники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олександр Показати IP Сьогодні 09:40
генерал содоль задоволений

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus